Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ağustos 2016 - 15:08 Yorum: 0

Bağlar Belediyesi çocuklar için atölye çalışması düzenliyor

Sosyal Belediyecilik alanında hizmetlerini sürdüren Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, Solin Çocuk Evi ve Yüzme Havuzu'nda çocuklara yönelik çalışmalarına...

Bağlar Belediyesi çocuklar için atölye çalışması düzenliyor

Sosyal Belediyecilik alanında hizmetlerini sürdüren Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, Solin Çocuk Evi ve Yüzme Havuzu'nda çocuklara yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Kurulduğu günden bu yana çocuklara yönelik birçok çalışma yürüten Bağlar Belediyesi'nin Solin Çocuk Evi ve Yüzme Havuzu, Bağlarlı çocukların vazgeçilmezleri arasında yerini aldı. Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Solin Çocuk Evi ve Yüzme Havuzu'nun toplantı salonunda çocuklara, anlaşmazlık ve paylaşım noktasındaki problemlerinin çözümü öğretiliyor. Solin Çocuk Evi ve Yüzme Havuzu'nda çalışan Psikolog Rozerin Yıldırım çocuklar için atölye çalışması düzenlediklerini belirtti. Ailelerden gelen talepler ve tespit edilen ihtiyaçlar sonucunda böyle bir çalışma yapmaya karar verdiklerini belirten Yıldırım, "Çocuklarla yapılan bire bir görüşmelerin sonucunda çocukların çeşitli problemlerinin çözüme kavuşturulması amacıyla grup çalışması yapmaya başladık. 7 ve 14 yaş arasında 3 farklı yaş grubumuz bulunuyor. Çocuklarla haftanın bir günü bir buçuk saat bir araya geliyoruz. Çalışmamızda daha çok çocukların anlaşmazlık ve paylaşım noktasındaki problemleri üzerinde duruyoruz. Çocuklar çeşitli rollere girerek karşı tarafın duygularını hissedebilme, kendilerini daha iyi anlayabilme, paylaşımda bulunabilmesi ve kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Böylelikle hem empati kurma becerilerini geliştiriyorlar hem de kendi duygularının farkına varıyorlar. Atölye çalışmamızı 3 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. İhtiyaç doğrultusunda tekrar düzenleyebiliriz" dedi.

Bağlar Belediyesi çocuklar için atölye çalışması düzenliyor

Bağlar Belediyesi çocuklar için atölye çalışması düzenliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber