Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 15:53 Yorum: 0

Bahabey’e modern kavşak ve refüj

Çorum Belediyesi, Bahabey ve Cengiz Topel Caddesi'nin birleştiği noktada yer alan Özdoğanlar Kavşağı yapılan genişletme çalışmasıyla modern dönel...

Bahabey’e modern kavşak ve refüj

Çorum Belediyesi, Bahabey ve Cengiz Topel Caddesi'nin birleştiği noktada yer alan Özdoğanlar Kavşağı yapılan genişletme çalışmasıyla modern dönel kavşak modeline uygun hale getirildi.

Çorum Belediyesi'nin Yalova Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiği "Kentiçi Ulaşım ve Trafik Düzenleme" projesi verileri doğrultusunda gerekli görülen yerlerde çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Mevcut yol ağının iyileştirilmesi ve daha verimli kullanımının sağlanması, yolculuk süresi ve trafik yoğunluğunun azaltılması, ulaşım maliyetlerinin azaltılması amacıyla yapılan çalışmalardan bir tanesi de Özdoğanlar Kavşağı'nda uygulandı. Yapılan kavşak ışıklı sinyalizasyon sistemine duyulan gereksinimi de ortadan kaldırmasının yanında kavşakta oluşan yığılmanın da önüne geçmiş olacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Yalova Üniversitesi ile yaptıkları ortak çalışma ile Çorum'daki kavşaklar ve yolların incelendiğini, yapılan inceleme sonrası dünyada uygulanan modern kavşak sisteminin Çorum trafiğini rahatlatacağı sonucuna varıldığını söyledi.

Candan, "Bu sonuç doğrultusunda Özdoğanlar Kavşağı olarak bilinen kavşakta modernize çalışmaları yapılmaya başlandı ve kavşak genişletildi. Genişletilen kavşak sürücülerin direk geçmesini engelleyeceği ve kontrollü geçişi sağlayacağı için ışıklı sinyalizasyon sistemine duyulan ihtiyacı da ortadan kaldırmaktadır." dedi.

Avrupa'da yaygın kullanılan ülkemizde ise yeni kullanılmaya başlanan modern dönel kavşaklarda ışıklı sinyal tesislerine ihtiyaç duymadığı için yapım, bakım ve kontrol masraflarının büyük oranlarda azaldığını söyleyen Candan, kavşaklardan geçişte hızların düşmesi ilecan kaybı yaşanan ağır trafik kazalarında ciddi miktarda azalma sağlandığını sözlerine ekledi.

Bahabey’e modern kavşak ve refüj

Bahabey’e modern kavşak ve refüj

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber