Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Aralık 2014 - 13:43 Yorum: 0

Bahadın'da kurslara yoğun ilgi

YOZGAT (AA) - Sorgun Halk Eğitim Merkezi tarafından Bahadın beldesinde düzenlenen nakış işlemeciliği ve kültür mantarı yetiştiriciliği kurslarına, halkın ilgi gösterdiği bildirildi. Bahadın...

Bahadın'da kurslara yoğun ilgi

YOZGAT (AA) - Sorgun Halk Eğitim Merkezi tarafından Bahadın beldesinde düzenlenen nakış işlemeciliği ve kültür mantarı yetiştiriciliği kurslarına, halkın ilgi gösterdiği bildirildi. 

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki dalda açılan kurslara özellikle kadınların ilgi gösterdiğini söyledi.

Uzun vadede amaçlarının bir "hanımeli ya da sanat sokağı" oluşturarak, kadınların ürettiklerini sergileyebilecekleri ve satış yapabilecekleri reyonlar açmak olduğunu ifade eden Özcan, nakış kursunun 720 saat süreceğini belirtti.

Beldede kültür mantarı yetiştiriciliği eğitimi de verildiğini dile getiren Özcan, şunları kaydetti:

“Kültür mantarı yetiştiriciliği kursu beldemizin her kesimine hitap etmekle birlikte yine ağırlıklı talep kadınlarımızdan geldi. Kursumuzun ikinci etabında erkeklerimizi de görmeyi istiyoruz. Belediyemiz garaj alanında bulunan bir bölümü, üretim atölyesi olarak hazırladık. İlk ürünlerimizi elde etmeye başladık. Bu kursumuz ocak ayı içinde tamamlanacak. Verimli olursa Bahadın Belediyesi olarak üretime devam etmeyi düşünüyoruz. Bu tür kursların devamında istihdam alanları gelişirse Bahadın’ın temel sorunu olan göçe de dur demiş olacağız. Umarım başarılı oluruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber