Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Baharın gelişi besicileri sevindirdi

MUŞ (AA) - Muş Ovası'nda karların erimesiyle küçük ve büyükbaş hayvanlarını çayırlarda otlatmaya başlayan besiciler, geçen yıllara göre bu yıl baharın 20 gün erken geldiğini söyledi.Geçimini...

Baharın gelişi besicileri sevindirdi

MUŞ (AA) - Muş Ovası'nda karların erimesiyle küçük ve büyükbaş hayvanlarını çayırlarda otlatmaya başlayan besiciler, geçen yıllara göre bu yıl baharın 20 gün erken geldiğini söyledi.

Geçimini hayvancılık yaparak sağlayan Gıyasettin Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  her yıl bu dönemlerde havanın soğuk olduğunu belirterek, bu yıl baharın erken geldiğini söyledi. 

Muş Ovası'nda karların erimesiyle özellikle küçükbaş hayvanlarını çayırlarda otlatmaya başladıklarını belirten Arslan, kış mevsiminde hayvanlara yem bulmak için sıkıntı içerisinde yaşadıklarını, ilkbaharın erken gelmesinin hayvancılık yapanlar için büyük bir avantaj olduğunu ifade etti.

Arslan, Muş'ta yaklaşık 5 ay boyunca hayvanlara ahırlarda bakmak zorunda olduklarını bildirerek, "Her taraf karla kaplı olduğu için buna mecburuz. Şu anda havalar ısınmaya başladı ve hayvanlarımızı meralara saldık. Bu bizim için çok önemli. Böylece yemden tasarruf ediyoruz. Otlara alışan hayvanlar yem ve saman yemiyor" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber