Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

Baharın habercisi leylekler, Muş'a gelmeye başladı

MUŞ (AA) - Uzun ve yağışlı geçen kış mevsiminin ardından baharın habercisi olarak bilinen leylekler, Muş'a döndü.Uzun ve yağışlı geçen kış mevsiminden dolayı kentten göç eden leylekler, havaların...

Baharın habercisi leylekler, Muş'a gelmeye başladı

MUŞ (AA) - Uzun ve yağışlı geçen kış mevsiminin ardından baharın habercisi olarak bilinen leylekler, Muş'a döndü.

Uzun ve yağışlı geçen kış mevsiminden dolayı kentten göç eden leylekler, havaların ısınmaya Muş'a gelmeye başladı.

Muş'un birçok köyünde yuvası bulunan ve baharın müjdecisi olarak nitelendirilen leyleklerin yeniden dönmesi, vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Hasköy ilçesine bağlı Aşağıüçdam köyünde oturan Erkan Boz, köylerinde yaklaşık 30 leylek yuvasının bulunduğunu belirterek, "Baharın müjdecisi olarak bildiğimiz leylekler köyümüze tekrar geldi. Leylekler kardan tahrip olan yuvalarını yeniden yapmaya çalışıyor. Leyleklerin yeniden köyümüze gelmesi sevindirici bir durum. Çünkü leylekleri baharın müjdecisi olarak biliyoruz. Leylekler döndüyse, bahar geldi demektir" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber