Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 22 Nisan 2014 - 18:28 Yorum: 0

Baharın insan davranışları üzerindeki etkileri

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ataoğlu:

Baharın insan davranışları üzerindeki etkileri

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataoğlu, baharın gelmesiyle insanların fiziksel açıdan hareketlendiğini, duygularına hakim olamadığını ve pervasızca davranışlar sergilediğini belirterek, "Trafikte daha hızlı hareket eder, birbirlerine karşı öfke gösterme durumları artar. Bu durum sosyal ilişkilerde bozulmalara, tartışmalara hatta cinayetlere neden olabilir" dedi.

Ataoğlu, AA muhabirine, baharda insanların duygularının coştuğunu, daha istekli, canlı ve zinde olduğunu anlattı.

"Bu, hastalık dönemi değildir aslında" diyen Ataoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hareketlenme, istekte artma gözlenirken, duygu durum bozukluklarının birçoğu da bu dönemde çıkar. Canlanmak, hastalık düzeyine ulaşabilir. Bu dönemde 'manik atak' dediğimiz hastalık gözlenebilir. Bahar aylarında hareketlerinde düzensizlik olan insanların tamamen duygu durum bozukluğu ile bağlantılı sorun yaşıyor.

Baharın gelmesiyle fiziksel anlamda hareketlenen insanlar, duygularına hakim olamaz ve pervasızca davranışlar sergiler. Trafikte daha hızlı hareket eder, birbirlerine karşı öfke gösterme durumları artar. Bu durum sosyal ilişkilerde bozulmalara, tartışmalara hatta cinayetlere neden olabilir."

Ataoğlu, insanların baharda aşık olma ihtiyacı hissettiğine dikkati çekerek, "Doğada hayvanlar, bahar aylarında cinsel arayış içinde olur. Nesillerin çoğalması bu canlanmayla olur. İnsanlarda da baharın gelmesiyle birlikte cinsel artış olur" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber