Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Mart 2019 - 19:58 Yorum: 0

Bahçeli Mersin’de (2)

MERSİN (İHA) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, artık herkesin tarafını belli etme zamanının geldiğini belirterek, "Artık...

Bahçeli Mersin’de (2)

MERSİN (İHA) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, artık herkesin tarafını belli etme zamanının geldiğini belirterek, "Artık karar anı gelmiştir. Herkes tavrını belirlemek zorundadır. Ya birlikten, beraberlikten yana olacaksınız ya da gerilim ve kavga dolu bir geleceğe sürükleneceksiniz" dedi.

Mersin'de eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "31 Mart mahalli idareler seçimlerine 3 gün kala Mersinli kardeşlerimle hasret gidermekten mutluluk duyuyorum" diyen MHP Lideri Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin ülkeye, millete, Mersin'e, demokrasiye, milli birlik ve bekaya hayırlı sonuçlar getirmesini diledi. Mersin'in asaletin ve ahlakın şehri olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Mersin, sabrın ve sağduyunun simgesidir. Mersin, birliğin ve kardeşliğin yöresidir. Mersinli kardeşlerimin yeri bellidir, kaynağı bellidir. Yörüklerin duruşu hayranlık vericidir. İnanıyorum ki, 31 Mart geldiğinde Mersin muazzam tercihini cumhurdan yana kullanacak, Türkiye'nin hak ve hukukuna çok güçlü şekilde destek çıkacaktır" diye konuştu.

"Mutlaka sandığa gitmenizi rica ediyorum"

"Aziz milletimizden ve sizlerden ricam; mutlaka sandığa gitmenizdir" diyerek, 31 Mart'ta herkesin oy kullanmasını isteyen Bahçeli, 31 Mart'ta seçime katılımın yüksek olmasının hem demokrasinin istikrarı hem de milli iradenin itibarı açısından tarihe önemde olduğunu söyledi. Bahçeli, "31 Mart'ta tek meselemiz, sandığa gidip oyumuzu kullanmak olmalıdır. Bunun yanında sandık güvenliğine azami dikkat ve hassasiyet gösterilmelidir. 31 Mart'ta sandığa gidecek misiniz? 31 Mart'ta Mersin'e sahip çıkacak mısınız? 31 Mart'ta Türkiye'nin geleceğine, Mersin'in özlemlerine tercüman olup Cumhur İttifakı'nı seçecek misiniz? Kardeşlik için, huzur için, istikrar için, daha müreffeh ve muasır bir Mersin için Cumhur İttifakı'nı tercih edecek misiniz?" diyerek Mersinlilerden destek istedi.

"Cumhur İttifakı Türkiye'dir, Türk milletinin köküdür"

Cumhur İttifakı'nın masa başında kurulan bir ittifak olmadığını dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti: "Cumhur İttifakı çıkara, al-ver sürecine dayalı bir ittifak değildir. İttifakımızın duruşu sağlamdır, iradesi sağlamdır, mayası sağlamdır, hamuru sağlamdır, ahlakı sağlamdır, hedefleri sarsılmaz düzeydedir. Türk milletinin sinesinden doğup sevdasıyla yoğrulan şuurun adıdır Cumhur İttifakı. 15 Temmuz gecesi milli direniş ve devleşen mücadele sonucunda yükselen ruhun unvanıdır Cumhur İttifakı. 7 Ağustos Yenikapı dirilişi, 16 Nisan halk oylaması doğruluşu, 24 Haziran cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin duruşuyla Türkiye'nin aydınlık ufkudur Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı, uyanan tarihin müjdesidir; uyanış, yaşayan milli his ve heveslerin kırılmaz mukavemetidir. Bir yanda Türkiye'nin kuyusunu kazmaya çalışan mihraklar, diğer yanda Türkiye'nin topyekun kurtuluş ve yükselişine hizmet eden Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı Türkiye'dir, Türk milletinin köküdür, Mersin'in hayallerini gerçeğe dönüştürecek karar ve iradededir."

"Siyasi ayak oyunlarıyla Mersin'i meşgul etmeye kimsenin hakkı yoktur"

31 Mart geldiğinde tarihi bir seçim yapılacağını kaydeden Bahçeli, "31 Mart'ta milli bekamız üzerindeki sis perdesini yırtıp atacaksınız. 31 Mart'ta Türkiye'nin istikbal ümidi, güvenlik zırhı, milli birliğinin güvencesi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tescil edeceksiniz. Yalnızca belediye başkanı seçmeyeceksiniz; aynı zamanda Türkiye'nin üzerindeki hain planları silip atacaksınız. Yalnızca belediye meclis üyesi, köy ve mahalle muhtarları belirlemeyeceksiniz, aynı şekilde küresel ve bölgesel oyunları elinizin tersiyle iteceksiniz. Bu kutlu göreve hazır mısınız? Bu muazzam mücadeleye var mısınız? Dedikoduyla geçirecek vakit yoktur. Nitekim vakit, Mersin'in huzur vaktidir. Siyasi ayak oyunlarıyla Mersin'i meşgul etmeye kimsenin hakkı yoktur. Nitekim Mersin güçlendikçe güçlenecek, yükselişinin önüne hiç kimse geçemeyecektir. Önümüzdeki 5 yıl için sizlerden onay istiyoruz. Önümüzdeki 5 yıl için sizlerin iradesini bekliyoruz. Herkes tersine giderken, biz Mersin'i daha da büyütmek, daha da geliştirmek arzusundayız. Bu nedenle Cumhur İttifakının birbirinden değerli adaylarıyla Mersin'in hizmetine talibiz" ifadelerini kullandı.

"İttifakımız, parçalanmaya, bölünmeye, ayrılmaya, kopuşa karşı milli kenetlenmenin temini ve takviyesidir"

Cumhur İttifakının gönülleri buluşturduğunu, gayeleri birleştirdiğini ve geleceği belirlediğini söyleyen Bahçeli, AK Parti ile 30 büyükşehirde ittifak yaptıklarını, bunlardan birinin de Mersin olduğunu anımsatarak, ittifakın fedakarlık ruhuyla hareket eden Mersinli AK Partililere teşekkür etti. Bahçeli, "Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. 51 ilin 17'sinde ittifak kurduk, 519 metropol ilçenin 431'inde, 403 ilçenin 36'sında, 386 beldenin 33'ünde Cumhur İttifakının çatısı altında buluştuk. Cumhur İttifakı, daha huzurlu ve mutlu bir Mersin'e doğru yol alıştır. Daha zengin, daha kaygısız bir Mersin'e yöneliştir. Daha adil, daha hakkaniyetli bir döneme başlangıçtır. İttifakımız, zalimlere karşı cumhurun iradesidir; zulme ve zorbalığa karşı milletin dirayetidir; korkaklara ve kanunsuzlara karşı cesurların dik duruşudur. İttifakımız, bütünüyle parçalanmaya, bölünmeye, ayrılmaya, kopuşa karşı milli kenetlenmenin, milli kucaklaşmanın temini ve takviyesidir. Yöresi, kökeni, mezhebi ve anasının dili ne olursa olsun her Türk vatandaşı Cumhur İttifakı'nın doğal ve meşru bir varlığıdır. Biz hiç kimsenin doğduğu yeri merak etmeyiz, hiç kimsenin kökenine ve yöresel niteliklerine bakmayız. Milletimizin her evladını, Mersin'de yaşayan her kardeşimi Cenabı Allah'ın bir lütfu sayarız, böyle görürüz. Bayrak sevgisi var mı, buna bakarız. Vatan sevgisi var mı, buna odaklanırız. Ezana hürmet var mı, buna dikkat ederiz. Millete mensubiyet bilinci var mı, bununla ilgileniriz. Milli birliği sorgulatmayacak, milli ruhu sakatlatmayacak farklılıkları zenginlik kabul ederiz. Bölücülük düşmanımızdır. Bölücüler, iki cihanda da yakalarından tutacağımız millet hasımlarıdır" şeklinde konuştu.

"Artık karar anı gelmiştir. Herkes tavrını belirlemek zorundadır. Ya birlikten, beraberlikten yana olacaksınız ya da gerilim ve kavga dolu bir geleceğe sürükleneceksiniz"

"Gelişmeler önümüzdeki dönemin taraflarını netleştirmiştir" diyen Bahçeli, şunları söyledi:

"Artık herkesin tarafını belli etme zamanı gelmiştir. Bir yanda ihanet ve işbirlikçi çıkar çevrelerinin ittifakı vardır, diğer yanda milletini karşılıksız seven Cumhur İttifakı. Bir yanda Türkiye'den intikam almaya niyetli mihraklar vardır, diğer yanda bin yıllık kardeşliğe yemin etmiş Türk milleti. Bir yanda varlıklarımızı sömürmeye hazırlanan küresel odaklar vardır, diğer yende hakkaniyet ve adaleti savunan vatan evlatları. Bir yanda siyasi ikbal ve menfaat için tahrik edenler vardır, diğer yanda Türkiye'ye talip olan Cumhur İttifakı. Artık karar anı gelmiştir. Herkes tavrını belirlemek zorundadır. Ya birlikten, beraberlikten yana olacaksınız ya da gerilim ve kavga dolu bir geleceğe sürükleneceksiniz. Ya kardeşliğin devamını isteyeceksiniz ya da ağır bir yıkımı göze alacaksınız. Cumhur İttifakı kararın çoktan vermiştir, tarafını belirlemiştir. Cumhur İttifakı Türk milletinden taraftır, milli kimlikten yanadır, Mersin'in yanındadır. Barışmak, kucaklaşmak için fırsat arayan vatandaşlarımı Türkiye ve Türk milleti değerleri etrafında buluşmak için Cumhur İttifakı'na davet ediyorum. Kimler ve hangi karanlık güçler hangi oyunları tertip ederlerse etsinler, hangi ihanetlerin içine girerlerse girsinler bilecekler ki, Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Milli devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti ebedi yurdumuzdur. Al bayrağımız bağımsızlığımızın, egemenliğimizin sembolüdür. Milli birlik ve bütünlüğümüzün temelleri, tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ülküsüdür. Türkiye Cumhuriyeti, ebedi vatanında milli varlığını ve birliğini Cumhur İttifakı ile koruyacaktır. Cumhur İttifakı, bu değerleri muhafaza etmeye yeminlidir. Bilinmelidir ki, bu aziz vatan hepimizindir; Türkiye'mizin bir yıkıma sürüklenmesini önlemek için milli bir görevdir. Herkes üstüne düşen sorumluluğu, siyasi hesapları bir kenara bırakarak yerine getirmelidir. Aksi halde yarın çok geç olacaktır. Buradan çağrımı tekrarlıyorum; gün birleşme günüdür, dayanışma günüdür. Cumhur İttifakı'nın gönlünde herkese yer vardır. Cumhur İttifakı'nın yüreği herkesi kucaklamaya yetecektir. Cumhur İttifakı, Mersin'in ve memleketimizin her evladına kucağını açmaktadır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber