Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 27 Temmuz 2016 - 15:43 Yorum: 0

Bahçeşehir Üniversitesi Hatay’da aday öğrencilerle buluştu

Bahçeşehir Üniversitesi, üniversite sınavlarına giren öğrencilerin bilinçli tercih yapmasına yardımcı olmak ve sorularına cevap vermek amacıyla Hatay...

Bahçeşehir Üniversitesi Hatay’da aday öğrencilerle buluştu

Bahçeşehir Üniversitesi, üniversite sınavlarına giren öğrencilerin bilinçli tercih yapmasına yardımcı olmak ve sorularına cevap vermek amacıyla Hatay Uğur Okulları'nda tanıtım toplantısı düzenledi.

Hatay'da faaliyet gösteren Uğur Okulları'nda öğrenci ve velilerle bir araya gelerek Bahçeşehir Üniversitesi'nin tercih edilmesindeki avantajları anlatan Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci Kaynakları Direktörü Eray Mazanoğlu, öğrencilerin üniversite tercihleri ile ilgili sorularını yanıtlayarak karar verirken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Hatay'a gelerek kendilerine yol gösterici rolü üstlenmesinden dolayı memnun olduklarını belirten öğrenciler, Bahçeşehir Üniversitesi yetkililerine teşekkür ederek, "Hayatlarımızı yönlendireceğimiz dönemde böyle faydalı bir toplantının yapılması bizleri mutlu etti. Bahçeşehir Üniversitesi'nin eğitim politikasını biliyorduk ama kafamızda kalan küçük soruların cevabını bu toplantıda bulduk" diye konuştu.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci Kaynakları Direktörü Eray Mazanoğlu yaptığı sunumda şirketlerin eleman alma politikaları ve bu politikalar çerçevesinde üniversitede öğrencinin nasıl eğitimler alması gerektiğini anlattı.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Türkiye'de ilk defa başlattığı "ApplyBAU" çalışmasını anlatan Mazanoğlu, "ApplyBAU; dünyanın önde gelen üniversitelerinde uygulanan "Admission" (Başvuru-Kabul) sisteminin bir benzeri olarak Bahçeşehir Üniversitesi tarafından 2013 yılında hayata geçirildi. ApplyBAU, adayların merkezi sınav sistemi ile bir üniversiteye yerleştirilmeden önce aday öğrenciye kişisel özelliklerini, hayallerini, projelerini ve hangi bölümü neden istediklerini anlatma şansı tanıyarak burslandırıyor ve üniversite eğitimi alma şansı tanıyor. ApplyBAU, öğrencilerin eğitim almak istedikleri bölümü ve üniversiteyi tanımalarını, aynı şekilde üniversitelerin de aday öğrencileri tanımasını sağlayan bir süreç oluşturuyor. Öğrencilerin doğru alanlara ve bölümlere yönelmesine olanak sağlayan bir sistem olan ApplyBAU, ülkemizin genç insan kaynağını daha doğru yönlendirmeyi, uygun alanlarda eğitim alma imkanını, tekrar üniversite sınavına girme oranlarını düşürmeyi, doğru alanlarda eğitim alan gençlerin üretkenlik ve verimliliğini arttırmayı hedefliyor" dedi.

Sunumda ayrıca soru-cevaplarla öğrencilerin merak ettikleri konulara açıklık getirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber