Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Bahşılı ilçesinde bahçecilik kursu açıldı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce bahçecilik kursu açıldı.Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen, 21...

Bahşılı ilçesinde bahçecilik kursu açıldı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce bahçecilik kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen, 21 kursiyerin katıldığı ve 216 saat sürecek kursta, ziraat mühendisi Hacı Yunus Özdemir, kursiyerlere bahçecilik konusunda eğitim verecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, kursun açılışında yaptığı konuşmada, Kırıkkale'de meyveciliğin mevcut durumu ve geliştirilmesi için yapılan çalışmalar, tarımsal desteklemeler ve il müdürlüğünün yapmış olduğu diğer faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Taşkın Erol da kursiyerlere bugünlerde bahçelerde görülmesi muhtemel don zararının belirtileri ve alınacak koruyucu tedbirler hakkında uygulamalı ders verdi.

Erol, bahçe kurumunda don zararından en az etkilenecek çeşitlerin seçimi, erken uyarı sistemlerinin bahçelere kurulması, don oluşma riskine karşı hava karıştırıcıların kullanılması, sisleme yapılması ve sürekli meteorolojiyi takip etmek ederek ona göre korunma yöntemlerinin uygulanabileceğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber