Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 12 Ekim 2016 - 16:38 Yorum: 0

Bakan Ağbal’dan eski Maliye Bakanı Unakıtan’ın ailesine taziye ziyareti

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybeden eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın evine gelerek Unakıtan ailesine taziye ziyaretinde...

Bakan Ağbal’dan eski Maliye Bakanı Unakıtan’ın ailesine taziye ziyareti

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybeden eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın evine gelerek Unakıtan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Ağbal, "Geriye dönüp baktığımız zaman gerçekten bu millet bir evladını kaybetti, bir devlet adamını kaybetti. Sorumluluk sahibi bir siyasetçisini kaybetti" dedi.

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın evinin bulunduğu sokakta sabah saatlerinde belediye görevlileri ve polis tarafından hazırlık yapıldı. Taziye ziyaretine gelen yakınları için Unakıtan'ın evinin bahçesine taziye çadırı kuruldu. İlk taziye ziyaretine gelenlerden biri de Maliye Bakanı Naci Ağbal oldu. Ağbal, hayatını kaybeden Keman Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan ve çocuklarına yaklaşık bir saat süren taziye ziyaretinde bulundu.

"Bakanımız, Kemal ağabeyimiz her şeyimiz, Türkiye'nin zor günlerinde büyük görevler üstlendi"

Taziye ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Öncelikle milletimizin başı sağolsun. Sayın bakanımız Kemal Unakıtan hakkın rahmetine kavuştu. Ailesine taziye ziyareti için geldik. Yıllarca bu memlekete büyük emekleri büyük hizmetleri geçmiş bir siyasetçi. Bakanımız Kemal ağabeyimiz her şeyimiz. Türkiye'nin zor günlerinde, kamu maliyesinin zorluklar içinde olduğu dönemde büyük görevler üstlendi. Büyük sorumluluklar aldı. Hatırlayın 2000'li yılların başında Türkiye'nin ekonomisi çökmüştü, uçurumun kenarındaydı. Kamu maliyesi tamamen yokluklar içerisindeydi. Ve öyle bir dönemde sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde bir ekip olarak ekonomiyi hızlı bir şekilde toparladılar. Kamu maliyesinde 1990'lı yıllarda oluşturulan o tahribatları tamamen ortadan kaldırıldı. Ve bugün eğer kamu maliyesiyle ilgili gerçekten kendimizi güçlü hissediyorsak, kamu maliyesinde güçlüysek sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın bakanımızın büyük emekleri var. IMF'li yıllar bu yıllar. IMF'de program uyguladığımız yıllar. Gerçekten Türkiye'nin bir taraftan tasarruf ettiği ama öbür taraftan da hizmet yaptığı kaynak ürettiği yıllar oldu. Sayın bakanımız bu dönemde Maliye Bakanı olarak görev yaptığı süreçte, bütün bu zorlukların üstesinden gelinmesinde büyük görev sorumluluklar üstlendi" diye konuştu.

"Bu millet bir evladını kaybetti, bir devlet adamını kaybetti"

Unakıtan'ın Maliye Bakanlığı üzerinde çok emekleri olduğunu söyleyen Ağbal, "Maliye Bakanlığı olarak da bakanlığımız noktasında büyük emekleri var. Maliye Bakanlığı sayın Bakanımız döneminde değişti, dönüştü. Kamu maliyesinde önemli reformlara bu dönemde imza atıldı. Kurumlar vergisi kanunu değişikliği, AR-GE kanunu değişikliği gibi ilk aklıma gelen bir çok alanda reform niteliğindeki düzenlemeler yine bu dönemde yapıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı yine bu dönemde kuruldu. Dolayısıyla geriye dönüp baktığımız zaman gerçekten bu millet bir evladını kaybetti, bir devlet adamını kaybetti. Sorumluluk sahibi bir siyasetçisini kaybetti. Büyük emekler verdi bu memlekete, hep milletine inandı, milletine güvendi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyona hep sahip çıktı. Türkiye'nin o zor zamanlarında çok farklı kurguların üretilmeye çalışıldığı o dönemde Maliye Bakanı olmasına rağmen başka alanlarda da kendisine ne görev verilmişse hepsinin üstesinden geldi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Millet olarak hepimizin başı sağolsun. Ailesine sabırlar diliyorum. Gerçekten büyük bir üzüntü içerindeyiz ama bir taraftan da gurur duyuyoruz. Kendisini yetiştirmiş, kendisine verilen her sorumluluğun altından gerçekten kalkabilmiş, bugün herkesin güler yüzüyle, sempatikliğiyle, meselelere sahip çıkmasıyla hatırladığı güzel bir insan" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber