Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Mart 2017 - 11:54 Yorum: 0

Bakan Akdağ Adana’da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bazı Avrupa ülkelerinin, Türkiye'deki referandum için "evet" kampanyalarını engellerken PKK'lıların mitinglerine izin vermesine...

Bakan Akdağ Adana’da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bazı Avrupa ülkelerinin, Türkiye'deki referandum için "evet" kampanyalarını engellerken PKK'lıların mitinglerine izin vermesine tepki göstererek, "Cumhurbaşkanımıza tehdit içeren bir poster de dahil olmak üzere PKK'lıların ve onların yandaşlarının miting yapmalarına, salon toplantıları yapmalarına izin veriyorlar. Bu ülkelerdeki politikacılar Türkiye'deki "hayır" kampanyası veren politikacılarla el ele vermiş durumda" ifadelerini kullandı.

Referandum çalışmaları kapsamında Adana'ya gelen Bakan Akdağ, ilk olarak Adana Valiliğini ziyaret etti. Valilik'teki Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Vali Mahmut Demirtaş ile bir süre sohbet eden Bakan Akdağ daha sonra basın mensuplarına konuştu.

Referanduma 18 gün kaldığını hatırlatan Bakan Akdağ, güçlü bir Türkiye'ye doğru ilerlemelerinin heyecanını yaşadıklarını aktardı. Kentte devam eden bin 550 yataklı şehir hastanesinde sona gelindiğini anlatan Akdağ, meydana getirilecek sağlık turizmiyle yurt dışından da hastaların 2018 yılından itibaren kente geleceğini ifade etti. Akdağ, Yüreğir'deki mevcut hastaneyi en büyük yatak kapasitesine çıkaracaklarını, Seyhan ilçesinde de 300 yatak kapasiteli bir hastane planladıklarını, Kozan'daki hastanenin hizmet verir hale geldiğini ve Ceyhan'da da en kısa zamanda yeni bir hastaneyi vatandaşların hizmetine sunacaklarını dile getirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandumun ne hikmetse bazı Avrupa ülkelerini ilgilendirir hale geldiğine dikkat çekerek, Almanya, Hollanda ve İsviçre'nin "evet" kampanyalarına izin vermeyip çeşitli engeller çıkardığını hatırlatarak, "hayır" kampanyası yürütenlere destek vermelerine de tepki gösterdi. Bakan Akdağ, aynı ülkelerin PKK paçavraları altında yapılan mitinglere izin verdiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Buralarda Türkiye Cumhuriyeti bakanları dahil olmak üzere "evet" yönünde kampanyalar yapmak isteyenlere müsaade etmediler, engel çıkardılar ama aynı ülkeler PKK paçavraları altında yapılan mitinglere, bu milleti, bu ülkeyi, vatanımızı, bayrağımızı temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımıza tehdit içeren bir poster de dahil olmak üzere PKK'lıların ve onların yandaşlarının miting yapmalarına, salon toplantıları yapmalarına izin veriyorlar. Bu ülkelerdeki politikacılar Türkiye'deki "hayır" kampanyası veren politikacılarla el ele vermiş durumda. Milletimiz bunu değerlendiriyor. Almanya, Hollanda ya da İsviçre'nin Türkiye'deki anayasa değişikliği ile ne ilgisi olabilir? Onlar kendi işlerine baksınlar. Türk milleti Almanların Hollanda ya da İsviçrelilerin söylediklerini yapacak bir millet midir? Baskıları karşısında kararını mı değiştirecektir? Elbette öyle olmayacak."

Türk milletinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ağır makineli tüfek, uçak, helikopter saldırılarında bile diz çökmemiş bir millet olduğunun altını çizen Bakan Recep Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onun için bu çabalar sadece milletimizi bir araya getiriyor, milletimizin bu meseleyi görmesini sağlıyor. İnşallah güçlü bir Türkiye hedefimize 16 Nisan'da önemli bir hamleyle devam edeceğiz. Türkiye'nin güçlenmesi lazım. Ekonomisini geliştirmesi lazım. Çocuklarımıza, gençlerimize yeni iş alanları açmak durumundayız. Sağlıkta yapacak birçok atılımımız var. Her alanda bize istikrar ve güç lazım. "Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi hızlı hareket etmeye, istikrar içinde hizmeti kolaylaştırmaya fırsat verir" deyince küçümseyenler var. Hükümetlerin zaten işi budur, başka ne işi olabilir? Bazı partilerin yaptığı gibi milletimize yön vermeye, dönüştürmeye çalışmıyoruz. Hizmet etmeye çalışıyoruz. Milletin gösterdiği doğrultuda gitmeye gayret gösteriyoruz. Millet bizden güçlü bir terör mücadelesi istiyor, şükürler olsun yapıyoruz."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ daha sonra Kozan Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunmak üzere ilçeye hareket etti.

Bakan Akdağ Adana’da

Bakan Akdağ Adana’da

Bakan Akdağ Adana’da

Bakan Akdağ Adana’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber