Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Ekim 2016 - 20:48 Yorum: 0

Bakan Akdağ, gençlere ders verdi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Siyaset Akademisi" gençlere ilk dersi verdi.

Bakan Akdağ, gençlere ders verdi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Siyaset Akademisi" gençlere ilk dersi verdi.

Erzurum'da bir dizi temaslarda bulunan Bakan Akdağ, sivil toplum örgüt temsilcileriyle Müceldili Konağında biraraya geldi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada yaptığı konuşmada, "Başbakanımız Binali Yıldırım, Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve bana bir vazife verdi. Erzurum, Bayburt, Erzincan ve Gümüşhane bölgesi, hükümetimizin 23 ilden oluşan cazibe merkezi olarak ilan ettiği 5 bölgeden biri. Amacımız, bölgenin belirli alanlarda rekabet gücünün arttırılması, yatırım, üretim ve istihdamın arttırılması." dedi.

Bakan Akdağ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekonomik açıdan gelişme ihtiyacı bulunan illere yönelik yatırım teşvik planı olduğunu hatırlatarak, "Erzurum'da bu meselenin üstünde durmaya devam edeceğiz. AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığı yatırımlar, bu son cazibe merkezleri programıyla taçlanacak. Bir bölgenin kalkınması için oranın altyapısının tanzim edilmesi gerekir. Orada sağlık, eğitim, ulaşım altyapısının iyi olması önemlidir. Doğu ve Güneydoğu'da çok ciddi yatırımlar yaptık. Sadece Erzurum'a 14 milyar lira yatırım yapıldı. Bunu gerçek bir ekonomik kalkınmayla taçlandırmak lazım." diye konuştu.

Bakan Akdağ, bir gazetecinin "Ankara'nın Haymana ilçesindeki terör operasyonunda ölü ele geçirilen 2 canlı bombanın kamufle olmak için bulundukları araca Türk bayrağı astığını" hatırlatması üzerine de şunları kaydetti:

"Bu hainlerin istismar etmeyeceği hiçbir değer yok. Vatandaşımızın, güvenlik kuvvetlerinin bayrağa hassasiyetini bildikleri için böyle sahtekarlık ve alçaklıklara başvuruyorlar. Allah'a şükürler olsun iyi bir istihbarat, iyi bir takip ve vatandaşın duyarlı olmasıyla mesele çözülmüş oldu." dedi.

Bakan Akdağ, buradaki toplantının ardından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen "Siyaset Akademisi" programına geçerek gençlere ilk dersi verdi.

Gençlere söyleşi halinde ders veren Bakan Akdağ, önümüzdeki yerel seçimlere şimdiden start verdiklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber