Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 24 Haziran 2016 - 13:53 Yorum: 0

Bakan Akdağ’dan İngiltere Açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İngiltere'deki referandumdan Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıkmasına ilişkin, "Bunun sonuçlarını yakında göreceğiz,...

Bakan Akdağ’dan İngiltere Açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İngiltere'deki referandumdan Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıkmasına ilişkin, "Bunun sonuçlarını yakında göreceğiz, tabii ki çok önemli sonuçları olacak" dedi. Akdağ, bazı İngiliz politikacıların Türkiye üzerinden siyaset yapmalarının yanlışlığını bir kere daha gördüklerini kaydetti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Moldova Sağlık Bakanı Ruxanda Glavan'ı kabul etti. İkili görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Akdağ, bir gazetecinin, "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden silahlı bir kavga haberi geldi. Ölü ya da yaralı sayısına ilişkin bilgi verebilir misiniz" sorusu üzerine, "Ben de şimdi basın toplantısına gelirken arkadaşlarım bana bu bilgiyi verdiler, gerçekten üzücü bir durum, meselenin detaylarını basın toplantısından sonra alacağım ben de. Bu meseleyi elbette yakından takip edeceğiz" ifadesini kullandı.

Skolyoz hastalarının durumlarına ilişkin olarak Bakan Akdağ, "Bu meseleyi bir şekilde basına taşıyan öğretim üyesi ve aynı anda aynı

"YÜKSEK MAHKEME KARARLARI VATANDAŞIN LEHİNE OLMALIDIR"

Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin tam gün yasasını durdurma kararı almasına ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tam gün yasasını durdurma kararı yakında alınmış bir karar değil, bildiğim kadarıyla henüz gerekçesi de yayınlanmadı ama dışarıda muayenehanesi olan üniversite hocalarının aynı zamanda ek ödemelerden de faydalanmasına gerektiğine dair bir karardı. Biliyorsunuz ben baştan beri bu tip uygulamalara karşıyım ve Yüksek Mahkemenin bu hususta verdiği kararların da doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü hukuk ya da Yüksek Mahkeme kararları vatandaşın lehine kararlar almalıdır. Eğer bizim insanımız bir karardan olumsuz etkileniyorsa sağlık hizmetine erişmesi bu açıdan sıkıntılı olacaksa ben bu karara doğru diyemem. Tabii ki Anayasa Mahkeme kararları uyulması gereken kararlar, politik olarak doğru olduğunu düşünmesek de o karara neticesinde uyuyoruz."

"BU İNGİLTERE'NİN KARARI, TÜRKİYE YOLUNA DEVAM EDİYOR"

Bakan Akdağ, İngiltere'deki referandumdan AB'den ayrılma kararı çıkmasıyla ilgili, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Akdağ, bunun İngiltere halkının kararı olduğunu, Türkiye'nin yoluna devam ettiğini ve Avrupa Birliği sürecinin milletin faydasına olduğuna inandıkları ölçüde bu süreci devam ettireceklerinin altını çizdi.

"BAZI İNGİLİZ POLİTİKACILAR TÜRKİYE ÜZERİNDEN SİYASET YAPMANIN YANLIŞLIĞINI BÖYLECE GÖRMÜŞ OLDULAR"

Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler biliyorsunuz. İhtiyaç hissedilirse bu husustaki kararı milletimize sunmaktan da çekinmeyiz. Türkiye açısından pozisyonumuz bu. İngiltere açısından biliyorsunuz İngiltere Euro'yu kullanmıyordu, Schengen alanına da dahil değildi, bu açıdan biraz farklıydı diğer AB ülkelerinden. Bunun sonuçlarını da göreceğiz yakında, tabii ki çok önemli sonuçları olacak ama bazı İngiliz politikacıların kendi iç problemlerini Türkiye'ye yönlendirerek, Türkiye üzerinden siyaset yapmalarının yanlışlığını bir kere daha o politikacıların kendileri de zannediyorum görmüş oldular."

"ÇOCUK İSHALİNDE MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE BİR ARTIŞ YOK"

Bir gazetecinin, artan sıcaklarla birlikte çocuklardaki ishal oranlarının arttığı yönündeki soruya ise Akdağ, "Bizde mevsim normallerinin üzerinde bir sayı yok şu anda. Biliyorsunuz Türkiye'de çocukluk çağı ishalleri Halk Sağlığı Kurumumuz tarafından çok yakın bir biçimde takip edilir. Bölgesel anlamda, şehir anlamında sayı olarak ve çeşit olarak bunlar çok yakın takip ediliyor. Şu anda bizde geçmiş yıllara kıyasla mevsim normallerinin üzerinde bir artış filan yok. Yaz mevsiminde hafif bir artış olur, biliyorsunuz Türkiye artık çocukluk çağı ishalleri açısından problemi büyük ölçüde çözmüş bir ülkedir" cevabını verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber