Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 30 Haziran 2016 - 16:03 Yorum: 0

Bakan Ala, İstanbul’daki Saldırıda IŞİD’i İşaret Etti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şimdiye kadar elde ettiğimiz bilgiler, belgeler, bulgular...

Bakan Ala, İstanbul’daki Saldırıda IŞİD’i İşaret Etti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şimdiye kadar elde ettiğimiz bilgiler, belgeler, bulgular bu saldırıyı DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiği yönünde emareleri kuvvetlendirmektedir. Ama soruşturma neticelendiğinde bu berrak şekilde söylenebilecektir" dedi.

Bakan Ala, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili bilgi verdi. Saldırganların Atatürk Havalimanı'na taksi ile geldiğini söyleyen Bakan Ala, bir teröristin polis tarafından durdurulmak istendiğini, teröristin polise ateş açarak yaraladığını ve otopark merdivenlerinden inerek kendini patlattığını ifade etti. Diğer teröristlerin dış hatlar girişinde etrafa ateş ettiğini kaydeden Ala, ters istikametlere koştuklarını ve kendilerini patlattıklarını söyledi. Bakan Ala, örgütün irtibatlarının ortaya çıkarılacağını ifade ederek, "Şimdiye kadar elde ettiğimiz bilgiler, belgeler, bulgular bu saldırıyı DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiği yönünde emareleri kuvvetlendirmektedir. Ama soruşturma neticelendiğinde bu berrak şekilde söylenebilecektir" dedi.

Bakan Ala şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 145 ülkeden 50 bin 177 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduk. Bunu karşılıklı istihbarat alışverişiyle yapıyoruz. Sırf Suriye ve Irak'taki terör faaliyetleriyle ilgili bir sorun olmasın diye. Sınır dışı edilen 98 ülkeden 3 bin 603 kişidir. Bazı ülkeler bizim aldığımız tedbirler neticesinde yasalarını değiştirmek zorunda kaldılar. Biz İsveç'e gönderdik, o deniz yoluyla Türkiye'ye geldi ve yakaladık. Göç konusunda aldığımız tedbirlerle Batı'ya göç azaldı, Türkiye'ye göç azalıyor. DEAŞ terör örgütüyle ilgili olarak bugüne kadar 5 bin 310 kişi gözaltına alınmış, bunlardan bin 54'ü tutuklanmış. 2016 yılında bin 654 kişi gözaltına alınmıştır, bunlardan 791'i yabancı uyrukludur. Bunlardan 663'ü tutuklanmıştır ve 371'i yabancı uyrukludur."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber