Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 06 Ekim 2016 - 21:18 Yorum: 0

Bakan Albayrak: "Enerji politikalarının meyvesini doğalgaz indirimiyle aldık”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji politikalarının meyvesini doğalgaz indirimiyle aldıklarını söyleyerek, "Amacımız ülkenin enerji...

Bakan Albayrak: 'Enerji politikalarının meyvesini doğalgaz indirimiyle aldık”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji politikalarının meyvesini doğalgaz indirimiyle aldıklarını söyleyerek, "Amacımız ülkenin enerji ve arz güvenliğini yerli ve yenilenebilir kaynakla dışarıya minimum derecede bağımlı olmak. Ülkemizi çok daha ileriye taşır" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şahinbey Köprülü Kavşağı'nın açılışına katıldı. Açılışa Bakan Albayrak'ın yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu katıldı. Bakan Albayrak, açılışta yaptığı konuşmada enerji politikalarının meyvesini doğalgaz indirimiyle aldıklarını söyledi. Enerji Bakanlığı'nın 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde çok büyük hizmetler yaptığını belirten Albayrak, "Bu hizmetler yetmez daha çok çalışacağız. Ülkenin yerli kaynaklarını çok daha somut bir şekilde ülke ekonomisine kazandırıp, hele de enerjide dışa bağımlıyız. Petrol ve gazımızın neredeyse yüzde 95'ini ithal ediyoruz. Yerli kaynaklara daha çok eğilmeliyiz. Enerji Bakanlığı olarak sadece yatırımlara değil, bu yatırımların ülke ekonomisine daha ucuz bir şekilde, yerli üretime dönüşebilir şekilde dönmesi için daha çok çalışmalıyız. İşte bunun ilk semerelerini geçtiğimiz hafta biliyorsunuz doğalgaz indirimiyle aldık. Sadece sizlere değil, sadece tüketim noktasında bireylere değil, Gaziantep üretim kenti, sanayi ve endüstri şehri, bunun en önemli hammaddelerinden olan enerji ve doğalgaz indirimi inşallah verimlilik olarak, maliyetlerin düşmesi olarak, istihdamın artması olarak Gaziantep'e de daha pozitif bir şekilde yansıyacaktır. Amacımız ülkenin enerji ve arz güvenliğini yerli ve yenilenebilir kaynakla dışarıya minimum derecede bağımlı olmak. Ülkemizi çok daha ileriye taşır" dedi.

"15 Temmuz'da bir kez daha destan yazdınız"

Bakan Albayrak, "İsminde ve namında gazilik olmak basit değil, tarihten bir yaşanmışlıktır. Şahinbeylerin torunu olduğunuz için 15 Temmuz'da Gaziantep'te bir kez daha destan yazdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz bu toprakların, bu ülkenin kaderinde çok önemli bir kırılmanın yaşandığı, sadece ülke ve bölgenin değil dünyanın da kaderinde çok önemli bir sürecin başlangıcı oldu. Hele de bu coğrafya için 200 yıldır farklı senaryolar üzerinden bölgeleri, ülkeleri, toplumları dizayn eden bir üst akılların projelerini elhamdülillah 15 Temmuz'da alaşağı ettiniz. Tarih artık başka bir şekilde cereyan ediyor ve edecektir. Yaklaşık 15 yıl önce bu ülkenin ve bu toprakların kaderinde çok önemli bir rol oynayacak bir parti kuruldu. Kurucusu ve lideri Recep Tayyip Erdoğan olan ve 15 yıldır bu ülkenin kaderinde sizlerin duası ve desteğiyle çok önemli bir rol ifade eden bir insanın liderliğinde çok önemli bir parti kuruldu. Halka hizmeti Hakk'a hizmet sayan, gece gündüz demeden çalışarak taş üstüne taş koyan bir siyasi iradenin, çok önemli hizmetler ortaya koyan bu siyasi oluşumun yine hizmetlerinden bir tanesi çok kıymetli başkanımızın önderliğinde Gaziantep'te çok güzel bir açılış için bir aradayız. Elhamdülillah ne olursa olsun darbeler, yasaklar, müdahaleler ne olursa olsun hizmet etmeye devam diyoruz. Emin olun aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Makamlar bizler için hizmet etme ve vebal ve sorumluluk taşıma mekanıdır. Başkanlarımız, bakanlarımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız aynı bu istikamette olmak üzere 15 Temmuz'dan sonra eskisinden çok daha fazla çalışacağımızı görecek ve hissedeceksiniz" diye konuştu.

"Yeni bir Gaziantep, yeni bir Türkiye"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Bu istikrarsızlığın, bu coğrafyadaki bütün savaşların aslında arka planı, o yüzden biz milli ve yerli bir enerji politikamızla bu oyunu bozmaya, milli ve yerli savunma politikamızla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletvekillerimizin vizyonuyla artık yeni bir Gaziantep, yeni bir Türkiye diyoruz. İnşallah yolumuz hep birlikte açık olacak diyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber