Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Mayıs 2018 - 00:18 Yorum: 0

Bakan Arslan: "2 yılda 500 bin kilometrelik otoyol, demiryolu, köprü projesi gerçekleştirdik"

ANKARA (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, göreve geldiği 24 Mayıs 2016'dan bu güne kadar toplam 500 bin kilometrelik otoyol,...

Bakan Arslan: '2 yılda 500 bin kilometrelik otoyol, demiryolu, köprü projesi gerçekleştirdik'

ANKARA (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, göreve geldiği 24 Mayıs 2016'dan bu güne kadar toplam 500 bin kilometrelik otoyol, demiryolu ve köprü projesi gerçekleştirdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Bakü -Tiflis -Kars Uluslararası Demiryolu hattı gibi mega projelerin de içinde olduğu 80 projeyi hizmete açan Bakan Arslan, böylece Cumhuriyet tarihinin en başarılı Ulaştırma Bakanlarından biri oldu.

24 Mayıs 2016 tarihinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini Başbakan Binali Yıldırım'dan devralan Bakan Ahmet Arslan, 2 yıllık süreçte yurtdışında ve yurtiçinde birçok projeyi inceleyip, temelini atıp hizmete açtı. Arslan, görevi süresince yaklaşık 150 bin kilometrelik mesafe kat etti. Filyos Limanı, Zigana Tüneli, 1915 Çanakkale Köprüsü, Ankara-Niğde Otoyolu, Çukurova Havalimanı İnşaatı, Menemen -Aliağa -Çandarlı Otoyolu, Kars Lojistik Merkezi, Konya Lojistik Merkezi ve Gaziray gibi toplam 44 dev projenin temelini atan Bakan Arslan, devam eden 75 projede de inceleme yaptı.

"Bakanlığın önceliği yerli üretim"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı özellikle son iki yılda yerli ve milli demiryolu endüstrisine önem vererek, Türkiye'nin yüksek hızlı tren setleri üretecek teknolojiyle tanışmasını sağladı. Bakanlık, milli yük vagonunun yanı sıra, Türkiye için ilk olma özelliği taşıyan milli "TLM6V185" isimli dizel motorun üretimini de başlattı. Öte yandan Bakanlığın son iki yılda ifa ettiği diğer "yerli üretim" projelerinden bazıları da, Kars'ta kurulan Yerli ve Milli Ulak Baz İstasyonu ve Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme test uydusu UBAKUSAT oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber