Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 31 Ağustos 2016 - 14:24 Yorum: 0

Bakan Avcı: "Türk dizileri Arjantinli turist sayısını arttırdı"

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Latin Amerika'da yayınlanan Türk dizileri nedeniyle Türkiye'ye gelen Arjantinli turist sayısında artış yaşandığını...

Bakan Avcı: 'Türk dizileri Arjantinli turist sayısını arttırdı'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Latin Amerika'da yayınlanan Türk dizileri nedeniyle Türkiye'ye gelen Arjantinli turist sayısında artış yaşandığını vurguladı.

Antalya Belek'te düzenlenen Türkiye-Rusya Medya Forumu'nun açılış konuşması yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, daha sonra Türk ve Rus basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Rus gazetecilerin sorusu üzerine Türk dizi oyuncularının Rusya'ya davet edilmeleri konusunda destek verebileceklerini aktaran Bakan Avcı, ortak projelere de destek verebileceklerini kaydetti.

"Türk dizileri sayesinde Arjantinli turist sayısı arttı"

Türkiye'de çekilen dizilerin sadece Orta Doğu'da değil, Latin Amerika'da da büyük bilgi gördüğüne dikkat çeken Bakan Avcı, "Bizim bu tür ortak projeler konusunda finansal destek mekanizmalarımız var. Bakanlık olarak ortak projelere maddi destek veririz, Türkiye içinden sponsor bulmanız konusunda da yardımcı oluruz. Bu gibi işbirliklerine açığız. Hem Rusya'da ve Türkiye'de hem de başka ülkelerde de ilgi çekecek ortak prodüksiyonlar gerçekleştirebiliriz. Türkiye'de çekilen diziler sadece Orta Doğu'da değil, Latin Amerika'da da büyük bilgi görüyor. Son yaptığımız bir araştırmada Arjantin'den belli bir dönemde turist artışı olduğunu gördük. Bunun sebebini araştırdığımızda gördük ki o tarihlerde Arjantin'de 2 Türk dizisi yayına girmiş. Onun etkisiyle insanlar Türkiye'yi merak etmeye başlamışlar. Buna bağlı olarak Arjantinli turist sayısında ciddi manada artış ortaya çıkmış. İki ülke olarak benzer projeler yapabiliriz" dedi.

"Rus okulu açılması"

Antalya'da Türk-Rus üniversitesi veya benzeri okul açmak gibi bir projelerinin de olduğunu aktaran Bakan Avcı, "Bu okulda turizm eğitimi ön planda olacak. Eğitim dili Rusça olan bir Turizm Meslek Lisesi açabiliriz veya mevcut okullardan birinin bu sisteme dönüştürebiliriz" ifadelerine yer verdi.

"Ruslar en çok deniz turizmini seviyor"

Yaptırdıkları bir araştırmada Ruslar açısından Türkiye'de deniz turizminin en önde geldiğini açıklayan Bakan Avcı, "Alışveriş turizminde ikinci, sağlık turizminde ise üçüncü sırada görünüyoruz. Ancak malasef kültür turizminde ilk 5'te bile görünmüyoruz. Bu araştırma sonuçlarını da dikkate alarak geride kaldığımız sektörleri öne çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

"Rus güvenlik ekibi Türkiye havalimanında incelemelerde bulundu"

Bakan Avcı, gazetecilerin güvenlik konusunda sorularına ise şu açıklamayı yaptı:

"Genel anlamda dünyanın her yerinde söz konusu olan terör saldırıları kaynaklı güvenlik sorunu yaşanıyor. Bununla ilgili olarak ilişkilerin yeniden normalleşmeye başladığı süreçte Rusya'dan 15 kişilik güvenlik uzmanlarından oluşan bir ekibi Türkiye'ye davet ettik. Havalimanlarında ayrıntılı incelemelerde bulunan bu ekibin alınan güvenlik tedbirlerini kendi standartları açısından inceleme imkanı buldu. Rus uzmanlar çok olumlu bir raporlamayla döndü. Rusya'dan Türkiye'ye tarifeli ve charter uçuşların yeniden başlamasının altında ise alınan güvenlik önlemlerinin yeterliliği yatıyor."

Bakan Avcı, yaptırdıkları bir araştırmanın en dikkat çekici bir sonucunun ise Rusların seyahat ettikleri yerlerde çok fazla Rus görmekten memnuniyet duymadıkları olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber