Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 24 Mart 2017 - 14:03 Yorum: 0

Bakan Avcı: “Türkiye’nin 2017 için hedefi önce 2016’nın üzerine çıkmaktır”

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin 2017 yılı turizm hedefine ilişkin, "Türkiye'nin 2017 için hedefi önce 2016'nın üzerine çıkmaktır....

Bakan Avcı: “Türkiye’nin 2017 için hedefi önce 2016’nın üzerine çıkmaktır”

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin 2017 yılı turizm hedefine ilişkin, "Türkiye'nin 2017 için hedefi önce 2016'nın üzerine çıkmaktır. 2016 zor bir yıl oldu ama Rusya pazarı başta olmak üzere bütün pazarlarımızda ciddi bir toparlanma görülüyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Makedonya Devlet Bakanı Beycan İlyas ile bakanlıkta düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Avcı, "Çok verimli görüşmelerimiz oldu. Makedonya ile Türkiye arasında kültür ve turizm alanında çok öteden beri güzel ilişkiler var" şeklinde konuştu.

Makedonya'da çok sayıda Türk eserin varlığına dikkat çeken Bakan Avcı, "Tarihi ve kültürel yakınlığımız sebebiyle bu eserlerin korunması, ihyası ve işlevsel kullanımları bakımından Makedonya bakanları her zaman çok yardımcı olmuşlardır" diye konuştu.

Bakan Avcı, Üsküp Mustafa Paşa Cami'nin TİKA tarafından onarıldığını sözlerine ekleyerek, Kalkandelen'deki saat kulesi ile ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Üsküp Kurşunlu restorasyonunun tamamlandığını belirten Avcı, "Orada da çok güzel neticeler aldık. Burayı Türk kültür merkezi olarak kullanacağız. Manastır'da Hacıbey Cami ve Külliyesi yine TİKA ve bakanlığın katkıları ile onarıldı" dedi.

Bakan Avcı, konuşması sırasında Üsküp Türk Tiyatrosu'nun hizmet vermeye devam ettiğini kaydetti.

"2018 yılı Çanakkale bakımından "Troya Yılı" ilan ediliyor"

Üsküp'ten ve Makedonya'nın genelinden gençlerin ve öğretmenlerin Türkiye'ye gelmek ve Çanakkale'yi ziyaret etme yönlerinde bir talepleri olduğunu kaydeden Bakan Avcı, "Çünkü Çanakkale'de şehitliklerde birçok Üsküplü, Manastırlı, Kalkandelenli şehidimiz var. Dolayısıyla Çanakkale bizim ortak destanımız. Çanakkale'ye gelmek istiyorlar. Bizde bununla ilgili gençlere yönelik gezi programları hazırlayacağız. 2018 yılı Çanakkale bakımından "Troya Yılı" ilan ediliyor" ifadelerine yer verdi.

"2017'nin hedefi 2016'nın kayıplarını bir ölçüde de olsa telafi edecek bir düzeye yükselmektir"

Bakan Avcı, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye'nin 2017 yılı turizm hedefine ilişkin sorulan soru üzerine Avcı, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 2017 için hedefi önce 2016'nın üzerine çıkmaktır. 2016 zor bir yıl oldu ama Rusya pazarı başta olmak üzere bütün pazarlarımızda ciddi bir toparlanma görülüyor. Bu ivmenin olumlu yönde seyretmesi halinde önce 2015-2014 rakamlarını yakalamak sonra da mümkün olursa, bunların üzerine çıkmak. Turizmle ilgili süreçler belirli bir zaman içerisinde toparlanabilir. 2017'nin hedefi 2016'nın kayıplarını bir ölçüde de olsa telafi edecek bir düzeye yükselmektir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber