Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 14 Ekim 2016 - 20:38 Yorum: 0

Bakan Avcı, Van Devlet Tiyatrosu binasının açılışını yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Van Devlet Tiyatrosu binasının açılışına katıldı.

Bakan Avcı, Van Devlet Tiyatrosu binasının açılışını yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Van Devlet Tiyatrosu binasının açılışına katıldı. Avcı, "Bölgemizde estirilmek istenen teröre verilmiş olan en güzel cevaplardan da biridir biz teröre rağmen her türlü bozgunculuk girişimine rağmen güzel işler yapmaya, güzel eserler üretmeye devam edeceğiz demektir. Bu gün burada yaptığımız bu açılışta bunu gösteriyor" dedi

Van'da 2011'de meydana gelen depremde hasar gören, depremin ardından hasar gören ve o tarihten bu yana kullanılmayan Van Devlet Tiyatrosu binasında, geçen yıl başlatılan inşaat çalışmalarında sona gelindi. Bakan Avcı, Devlet Tiyatrosu binasının açılış törenine katıldı. Depremin ardından buranın biran evvel tamamlaması ve açılması için katkıda bulunarak açılışa hazır hale getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Avcı, Van'ın taşıdığı büyük kültürel ve turistik potansiyelle çok daha iyi yatırımları hak ettiğini vurguladı. Avcı, "İnşallah zaman içinde Van'ın sahip olduğu tüm değerlerin gün ışığına çıkacağı sadece Türkiye'de değil bütün dünyada tanınacağı bir tanıtım kampanyasıyla inşallah Van şenlenecek diye ümit ediyorum. Bu aynı zamanda bölgemizde estirilmek istenen teröre verilmiş olan en güzel cevaplardan biridir. Biz teröre rağmen, her türlü bozgunculuk girişimlerine rağmen güzel işler yapmaya, güzel eserler üretmeye devam edeceğiz demektir bu gün burada yaptığımız bu açılış. Ben Van Devlet Tiyatrosunun yeni binasının, yeni sezonunun Vanlı sanatsever kardeşlerime, Özellikle de öğretmen ve öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah burada, tiyatronun dışında başka etkinlikler de düzenlenecektir" dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ise, iki yıl önce göreve geldiğinde Van Devlet Tiyatrosunun depremde gördüğü zarardan dolayı kullanılamayacak hale geldiğini ifade ederek, "Burada çadır söz konusuydu. Eksik olmasınlar dönemin bakanı hemen bu çadırı monte ettirmiş. Daha sonra iş güvenliği açısında sakıncalı olduğu ortaya çıktı. Binanın bir an önce güçlendirme ihalesi kararı alındı. Çağın gereklerine uygun olarak güçlendirildi ve bitti. Bu bir anlamda Allah devletimize zeval vermesin. Bakanımız göreve geldiğinde yaptığım brifingde en çok ilgilendiği şey buranın ne zaman açılacağıydı. Eksik olmasınlar bize her türlü desteği verdi, teşekkür ediyoruz. Binamızın kentimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Açılışın ardından tiyatroyu binasını gezerek bilgi alan Bakan Avcı, sanatçılarla sahnede fotoğraf çektirdikten sonra Kurban Bayramı'nın birinci gününde PKK'lı teröristlerce bombalı saldırının gerçekleştirdiği bölgede inceleme yaptı. AK Parti Van Milletvekili Buran Kayatürk'ten ve AK Pati Van İl Başkanı Zahir Soğanda'dan bilgi alan Bakan Avcı, son olarak Van Valiliğini ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber