Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2016 - 11:38 Yorum: 0

Bakan Berat Albayrak, geleceğin enerji yöneticilerine ders verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin ilk ve tek Enerji Yönetimi Bölümü'nde eğitim alan KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerine ders...

Bakan Berat Albayrak, geleceğin enerji yöneticilerine ders verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin ilk ve tek Enerji Yönetimi Bölümü'nde eğitim alan KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerine ders verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, dün çeşitli programlar için geldiği Konya'da Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'ni de ziyaret etti. Bakan Berat Albayrak, ziyareti sırasında Türkiye'de ilk ve tek enerji yönetimi alanında eğitim veren KTO Karatay Üniversitesi Enerji Yönetimi Bölümü öğrencilerine, enerji yönetimi konulu ders verdi. Türkiye'nin en modern kampüslerinden birisi olan Türkiye'nin kadim üniversitesi KTO Karatay Üniversitesi kampüsünü gezen ve beğenilerini üniversite yetkilileri ile paylaşan Bakan Albayrak'ı, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade ve protokol üyeleri karşıladı.

"KTO Karatay, enerji alanında nitelikli insan gücünün kaynağı olacak"

Programın açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye'de ilk ve tek olarak İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde Enerji Yönetimi Bölümü'nü üniversiteye kazandırdıklarını belirtti. Bilişsel alanda adından söz ettiren üniversitenin yapısal ve fiziksel alanda da her geçen gün büyüdüğü kaydeden Başkan Selçuk Öztürk, "1251 yılında Celaleddin Karatay tarafından temelleri atılan Karatay Medresesi'ni 2009 yılında yeniden açtık. Üniversite olarak tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmayı misyon edindik. Bu doğrultuda eğitim faaliyetlerimizi sürdürerek ülkemizde, şehrimizde en büyük sermayemiz insana yatırım yapmaya devam ediyoruz. Enerji Yönetimi Bölümü'nü açmaktaki temel hedefimiz, önemi gün geçtikçe artan enerji konusunun özellikle sektörel ilişkiler ve sürdürülebilirlik çerçevesinde yönetsel açığın kapatılmasına katkı sağlayacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmektir. Enerji Yönetimi Bölümü ile enerji rezervleri alanında stratejik öneme sahip ülkemizin; enerji alanında yönetsel performansı yüksek, geleceğin enerji uzmanlarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrası yaşanan süreçlerde göstermiştir ki ülkemize, milletimize karşı sorumluluklarımız bir kat daha artmıştır; bizler de üniversite olarak bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

"KTO Karatay Üniversitesi mezunları, ülkemize her alanda olduğu gibi enerji alanında da katkı sağlayacaktır"

Enerji Yönetimi Bölümü öğrencilerine ders veren Bakan Berat Albayrak, Türkiye'nin her alanda son yıllarda çok ciddi mesafeler kat ettiğini söyledi. Bakan Albayrak, "15 Temmuz'dan sonra ülke ve millet olarak tarih sahnesine yeniden çıktık. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz süreçleri enerji ile bağlantılı süreçlerdir. 21. yüzyıl enerji politikalarında yeni bir yüzyıl, geçtiğimiz yüzyıllarda kömür ile başlayan enerji savaşları petrol ile devam etti ve geleceğin enerji kaynağını gazlar oluşturacak; yani enerji her şeyin temelidir. İçeresinde bulunduğumuz KTO Karatay Üniversitesi de enerjinin ehemmiyetini kavramış olmalı ki Türkiye'de ilk ve tek Enerji Yönetimi Bölümü bu üniversitede ve sizler bunun eğitimini alıyorsunuz. Ortadoğu'da demokrasi, özgürlük, adalet adına oynanan her tiyatronun temelinde enerji var. Stratejik olarak çok önemli bir ülkede, bölgede, şehirde enerji yönetiminin eğitimini alıyorsunuz. Bu sıralardan en üst yetkinlik ve tecrübe ile mezun olacağınıza, ülkemize her alanda yeterli bilgi ve donanımla katkı sağlayacağınıza yürekten inanıyorum" dedi.

"Siz gençler; bölgenin ve bu yüzyılın başrol oyuncususunuz"

Ülkenin son yıllarda yaşadıkları göz önünde bulundurulduğunda gençlerin önemli misyonlar üstlendiğini vurgulayan Bakan Albayrak, "Son yüzyılın stratejik öneme sahip nesli sizlersiniz.Türkiye'nin içinde bulunduğu tüm sıkıntıların, oyunların çok net farkında olarak bugün dünden çok daha fazla çalışmak zorundasınız. Bu yüzyılın, coğrafyanın, bölgenin ve ülkenin şekillendiği bir dönemde başrol oyuncususunuz, 15 Temmuz'da o hain planla şer odaklarının bu nesli nelere yönlendirebileceğini gördük. Bir nesli hayra yönlendirirseniz hayırlı işler çıkar, sizler bu ülke için güzel işler yapan hayırlı nesiller içerisinde olmalısınız. Üniversite eğitimi aldığınız KTO Karatay Üniversitesi'nde siz geleceğin enerji yöneticileri sadece kendi alanınızla ilgili değil; politika, sermaye piyasası, siyaset, ekonomi alanında da araştırmalar yaparak bu alanlara da hakim bireyler olarak kendinizi yetiştirmelisiniz. Türkiye'nin enerji sektörüne, bu yeterlilikle gireceğinize inanıyorum. Ülkemiz petrol ve doğalgazın yüzde 95'ini ithal eden ve bu konuda dışa bağımlı bir ülke, sadece enerjide dışa bağımlılığımızı çözersek cari açığımızın büyük bir kısmını kapatmış olacağız. Ülke olarak gelecek vizyonumuz, enerji ihraç eden bir ülke olmalı ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Ülkemiz için son derece stratejik bir öneme sahip bu bölümü üniversiteye kazandıran, sizlerle buluşmamıza vesile olan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ni gönülden kutluyorum" şeklinde konuştu.

Program, Bakan Berat Albayrak'a Selçuklu börkü ve Karatay Medresesi silüeti takdiminin ardından şeref defterinin imzalanması ile son buldu.

Bakan Berat Albayrak, geleceğin enerji yöneticilerine ders verdi

Bakan Berat Albayrak, geleceğin enerji yöneticilerine ders verdi

Bakan Berat Albayrak, geleceğin enerji yöneticilerine ders verdi

Bakan Berat Albayrak, geleceğin enerji yöneticilerine ders verdi

Bakan Berat Albayrak, geleceğin enerji yöneticilerine ders verdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber