Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Mart 2017 - 11:33 Yorum: 0

Bakan Bozdağ: “Teröre karşı ortak mücadele şart”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İngiltere'de yaşanan terör olayını lanetleyerek, "Terör faaliyetleri bugün Türkiye'de can acıtır, yarın başka bir ülkede...

Bakan Bozdağ: “Teröre karşı ortak mücadele şart”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İngiltere'de yaşanan terör olayını lanetleyerek, "Terör faaliyetleri bugün Türkiye'de can acıtır, yarın başka bir ülkede can acıtır. Onun için teröre karşı ortak bir dayanışma ortak bir mücadele yapmamız lazım" dedi.

Bir dizi etkinlik için Yozgat'ın Şefaatli ilçesine gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada İngiltere'de yaşanan terör olaylarına değindi. Londra'da yaşanan terör saldırısını lanetleyen Bakan Bozdağ, "Terör saldırısında hayatını kaybeden insanlar için İngiltere'ye taziyelerimi iletmek isterim. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Londra'daki son terör saldırısı da terörün uluslararası mücadeleyi gerektirdiğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Biz Türkiye olarak terörün gerekçesi hedefi ne olursa olsun terör olması ve insanlık suçu olması nedeniyle buna karşı çıkıyoruz. Çünkü terör örgütleri ve bunların saldırıları tamamen insanlığı yok etmeye dönüktür. Onun için de uluslararası güçlerin devletlerin hep birlikte teröre karşı samimi bir dayanışma ve iş birliği içerisinde olması şarttır" dedi.

Türkiye'nin terörle bu zamana kadar etkin bir şekilde mücadele ettiğini vurgulayan Bakan Bozdağ, AB ülkelerinden istedikleri 443 terör suçlusu için taleplerinin karşılanmadığını hatırlatarak şöyle dedi:

"Türkiye terörle uzun süredir mücadele eden bir ülke olarak terörle mücadelede netice almak için uluslar arası dayanışma ve işbirliğinin şart olduğunu her platformda dile getirmektedir. Terör faaliyetleri bugün Türkiye'de can acıtır, yarın başka bir ülkede can acıtır. Onun için teröre karşı ortak bir dayanışma ortak bir mücadele yapmamız lazım. Ancak bazı batılı ülkeler bazı terör örgütlerinin himaye eden yaklaşımlar eylemler içerisine giriyorlar. Bu yanlışı sürekli yapıyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ terör örgütü ve daha Türkiye'ye faaliyette bulunan terör örgütlerinin tamamın batılı ülkeler tarafından maalesef himaye ediliyor. Oralarda terör faaliyetlerini herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan yapabilmektedirler. Bu güne kadar AB ülkelerinden istediğimiz 443 tane terör suçlusu var. Bunların yüzde 99'u neredeyse talebimizi karşılamadı. Bu son derece önemli. Türkiye'nin aleyhine terör faaliyetinde bulunanların iadesi ya mültecilik statüsü verilerek ya da bu terör faaliyetleri siyasi bir suç olarak değerlendirilmek suretiyle iade edilmemektedir. Bu da terörle mücadele konusunda uluslararası dayanışmanın olmadığını en azından Türkiye açısından yeteri kadar olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Biz onun için diyoruz ki terörün rengi dili vatanı olmaz terör terördür. Her yerde teröre karşı etkin bir mücadele şarttır. Eğer bu mücadeleyi uluslararası toplum birlikte vermezse terörden zarar görmeye birlikte devam edecektir. Umarım bu saldırı son olur başka bir saldırı başka bir ülkede asla olmaz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber