Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 23 Nisan 2017 - 16:48 Yorum: 0

Bakan Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na cevap

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tek bir kişiye Meclisi feshetme yetkisi veriliyor" şeklindeki açıklamasını, "Yeni...

Bakan Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na cevap

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tek bir kişiye Meclisi feshetme yetkisi veriliyor" şeklindeki açıklamasını, "Yeni düzenlemeyle parlamento güçlendirilmiştir. Şu an olmayan meclisin Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yenileme yetkisi, düzenlemeyle getirilmiştir. Cumhurbaşkanı meclis seçimlerini yenileme kararı alırsa, kendi seçimi de yenilenir" diye cevapladı.

23 Nisan özel gündemiyle toplanan TBMM Genel Kurulunda "fesih" tartışması yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Anayasa değişikliği ile tek bir kişiye Meclisi feshetme yetkisi veriliyor. Fesih yetkisini Adalet Bakanı da kabul ediyor" ifadelerini cevaplayan Bakan Bozdağ, "Genel Başkan benim Meclisteki konuşmalarımı çarpıtıyor. Ben "şu anki sistemde de Cumhurbaşkanının seçimleri yenileme yetkisi var. Bunu 7 Haziran seçimleri sonrası gördük. Hükümet kurulamaması üzerine Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesi kararını aldı ve şimdiki parlamento o şekilde oluşan bir parlamento" diye konuştum" açıklamasını yaptı.

Bakan Bozdağ,sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fesih kapatmak demektir. Oysa yenileme yapıldı 7 Haziran sonrasında. 1 Kasım'a kadar parlamento görevini sürdürdü. Yeni sistemde ise karşılıklı müeyyide getirildi. Cumhurbaşkanı veya Meclis, karşı tarafın seçimlerini yenileme kararı alınca aslında kendi seçimlerini de yenileme kararını almış oluyor. Yani ilk kez parlamentoya verilen bir yetki cumhurbaşkanı seçimlerini yenileme yetkisi. Yeni düzenlemeyle parlamento güçlendirilmiştir. Şu an olmayan meclisin Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yenileme yetkisi, düzenlemeyle getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber