Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 07 Ekim 2016 - 16:58 Yorum: 0

Bakan Bülent Tüfenkci Adıyaman’da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci bir dizi temas ve ziyarette bulunmak üzere Adıyaman'a geldi.

Bakan Bülent Tüfenkci Adıyaman’da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci bir dizi temas ve ziyarette bulunmak üzere Adıyaman'a geldi.

Adıyaman Havalimanı'nda karşılanan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Burada Valilik Şeref Defterini imzalayan Tüfenkci, daha sonra Vali Abdullah Erin'den kent ile ilgili brifing aldı. Gazetecilere kısa bir açıklama bulunan Bakan Tüfenkci, "Adıyaman'ın sorunları ve sıkıntıları bizim sorunlarımız ve sıkıntılarımızdır. Özellikle cazibe merkezi iller bazında Adıyaman'ın da bu cazibenin merkezleri içerisinde olması, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman'ın birlikte değerlendirilerek bir grup oluşturuldu. Bu illerin sanayici, esnaf ve oda başkanlarıyla akşam bu illerde hangi sektörlerin daha öncelikli ele alınması gerekir, illerin güçlü ve zayıf yönlerinin analizini yaparak konuşacağız. Cazibe merkezlerin daha rantabıl olması noktasında işlevliğini kazanması noktasında tartışacağız. Ekonomik anlamda baktığımızda Adıyaman'ın önünün açık olduğunu görüyoruz. İthalat ve ihracat rakamları, açılan şirket sayısı, esnaf sayısına baktığımızda Adıyaman ekonomisinin gelişerek büyüdüğünü görüyoruz. Adıyaman yine bir çok kimsenin iddiasının aksine kamu yatırımları açısından geri olmadığını gösteriyor. Adıyaman için sulama çok önemli, tarım ve sanayiyle beraber çok önemlidir. Tarım stratejik bir üründür ve bu alanın boş bırakılmasına gönlümüz razı olmaz. Yeni teşvikleri Başbakanımızın başkanlığında paylaşacağız. İnşaat halindeki barajların tamamlandığında Adıyaman'ın çok daha iyi ekonomiye sahip olacağı görülüyor. Adıyaman'da ki genç nüfus dikkate alındığında bölgeye katacağı katma değer çok önemlidir. Tekstilde ciddi anlamda bir alt yapı var bunun markalaşarak ilerlemesi açısından neler yapılabilir bunu planlamak lazım. Mermer ihtisas sanayisinin kurulacak mermerdeki katma değeri arttıracak sektörler ile birlikte öne çıkarabilir miyiz bunu konuşmak lazım" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci daha sonra belediyeyi ziyaret etti. Yolda esnaflarla sohbet eden Bakan, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'dan belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Bakan Bülent Tüfenkci'ye TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat ve kurum müdürleri eşlik etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber