Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 13 Mayıs 2016 - 12:23 Yorum: 0

Bakan Çavuşoğlu’ndan Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreninde Terör Vurgusu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Teröre karşı tüm dünyanın dayanışma içinde olması gerekiyor ama bugün maalesef terör konusunda bile iyi terörist-kötü...

Bakan Çavuşoğlu’ndan Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreninde Terör Vurgusu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Teröre karşı tüm dünyanın dayanışma içinde olması gerekiyor ama bugün maalesef terör konusunda bile iyi terörist-kötü terörist ayrımı var" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğinde 50 firmanın katılımı ile 2 gün sürecek olan 5. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni ve Kariyer Günleri, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı programla başladı. Törende konuşan Baklan Çavuşoğlu, güne acı bir haberle uyandığını belirterek, "Güneydoğu'da çatışmalar sonucunda 6 kahraman askerimizi kaybettik, şehidimiz var. Helikopter kazasında 2 pilotumuzu şehit verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

"TERÖRÜ YENMEK İÇİN TÜM DÜNYA DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALI"

"Türkiye'nin zor günlerinde Türkiye ile dayanışma içinde olan bütün dostlarımıza da teşekkür ediyorum" diyen Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Esasen teröre karşı tüm dünyanın dayanışma içinde olması gerekiyor ama bugün maalesef terör konusunda bile, iyi terörist-kötü terörist ayrımı var. Benim teröristim, senin teröristin ya da beni hedef alan, seni hedef alan terörist anlayışı var. Bugün Avrupa'nın bir şehrinde terör saldırısı olduğu zaman tüm dünya ayağa kalkıyor ama Ankara'da bir terör saldırısı olduğu zaman, Lahor'da bir terör saldırısı olduğu zaman, Afrika'nın herhangi bir şehrinde, en son Fildişi sahilinde, bir terör saldırısı olduğu zaman kimsenin sesi çıkmıyor. Afrika'da, Nijerya'da, Kenya'da ölenler insan değil mi? Onlara karşı dayanışma sorumluluğunuz yok mu? Dolayısıyla terörü yenebilmek için tüm dünyada güçlü bir dayanışmayı sergilememiz gerekiyor."

Mezun olacak öğrencilerin burada kendi ülkelerinin büyükelçileri olduğu gibi kendi ülkelerinde de Türkiye'nin büyükelçisi olacaklarını kaydeden Çavuşoğlu, öğrencilerden eğer ülkelerinde Türkiye Mezunları Derneği yoksa bu derneği kurmalarını rica etti.

"ULUSLARARASI ÖRGÜTLER ÇARESİZ"

Çavuşoğlu, ülkede ve dünyada sorunların olduğunu vurgulayarak, "Bu sorunların hemen hemen hepsi de küresel sorunlar halinde ve doğrudan halkları etkiliyor, doğrudan demokratik kurumları hedef alıyor. Bizleri birleştiren değerleri yok etmeye başlıyorlar. Terör bunlardan bir tanesidir ama terörün yansıması olarak ve yönetilemeyen ülkeler, çevre felaketleri ya da ekonomik sıkıntıların sebep olduğu göç dalgalarını tüm dünyada görüyoruz. Maalesef dünya ve ülkeler, uluslararası örgütler bu tür sorunlara karşı yeterli duyarlılığı göstermiyor. Yeterli duyarlılığı gösterse bile bu sorunları tek başına ya da hep birlikte çözecek kapasiteye sahip değil. Kendisini yenilememiş, reforme etmemiş, etkili mekanizmaları yok. Dolayısıyla sorunlar karşısında çaresiz kalan bir dünya uluslararası örgütleri var" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, uluslararası örgütlerle ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bugün ekonomik krizle ilgili "ekonomik krizden dünya şöyle çıkar" diye formül üreten bir uluslararası örgüt var mı? Uluslararası terörizm ve organize suçlara karşı nasıl mücadele edecek? Denizin ortasında kendi hayatını riske atan göçmenlerle ilgili çözüm üretebiliyor muyuz? Gittiği ülkelerde onların entegre olabilmesi için, asimile olmadan entegre olabilmesi için uygulamalarımız, formüllerimiz var mı? İşsizliği nasıl yok edebiliriz? Çevre felaketleriyle nasıl mücadele edebiliriz? Tüm bunlar işte maalesef bugün tüm dünyada sorulan sorular ve karşı karşıya kaldığımız problemler ama karamsar değiliz. Neden karamsar değiliz? Çünkü sizlere güveniyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber