Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 13 Eylül 2016 - 19:33 Yorum: 0

Bakan Çelik, Kozan’da bayramlaşma programına katıldı

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Kurban Bayramının ikinci günü partisinin Kozan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Bakan Çelik, Kozan’da bayramlaşma programına katıldı

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Kurban Bayramının ikinci günü partisinin Kozan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Programda Bakan Çelik ülke gündemine ilişkin bir takım değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çelik, "Kozanlılar vatan ve millet ile ilgili bir sıkıntı olduğunda herkesten önce gelirler, memleketlerine sahip çıkarlar. Vatan, millet ve bayrak söz konusu ise Kozanlılar en ön sırada yer alırlar. Geçtiğimiz 15 Temmuz gecesinde karşı karşıya kaldığımız FETÖ terör örgütünün darbe girişiminde Kozanlılar en ön saflarda yer aldılar. Kozan şehit ve gaziler memleketidir. Sizin birliğiniz olduğu müddetçe bizi yenecek hiçbir komplo ve güç yoktur" dedi.

"Bunlarla mücadele etmek bizim boynumuzun borcudur"

"İlk defa tarihte bu kadar haince bir darbe yaşadık. Sizlerin çoluk çocuğunuzdan kısarak verdiğiniz vergiler ile alınan silahlarımızı ve araçlarımızı milletimize doğrulttular" diyen Bakan Çelik, "Asker elbisesi giymiş teröristler Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı öldürmek istediler. TBMM'yi bombaladılar. Bir bildiri ile her şeye el koyacaklarını zannediyorlardı ama bir şeyi hesap edemediler yeryüzünde en büyük güç olan halkın gücünü hesap edemediler. O gün milletimiz canını siper ederek vatanını korudu. Geçmişte anayasal düzeni ele geçirmek istiyorlardı ama bunlar komple devleti ele geçirip başka güçlere vereceklerdi. FETÖ terör örgütünün nasıl PKK ile bağlantısını olduğunu görüyoruz. Bir durunca öteki saldırıyor. Bayram günü Van'da polis noktasının olduğu yerde tonlarca bomba ile haince saldırdılar ama Allah'a şükürler olsun ki şehit vermeden bu belayı da atlattık. Bu patlamada yaralanan vatandaşlarımız oldu. Bayram günü orada nöbet tutan polislerimize, vatandaşlarımıza hainlik yapılıyor. Bunlarla mücadele etmek, bunları alt etmek bizim için namus borcudur. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Ne söylüyorlar bakanlara suikast düzenleyeceklermiş işte buyurun vatandaşlarımızın arasındayız gücünüz yetiyorsa gelin. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda aziz milletimiz ve dedelerimiz ilham kaynağı olmuşsa 15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşımızın direnişi ilham kaynağı olmuştur. Bizler şanlı bayrağımızın yanına herhangi bir paçavranın asılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu milleti Kürt, Türk, Alevi diye ayırt edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Hepimiz kardeşiz" diye kaydetti.

"Milletin verdiği yetkiyi teröre hizmet için kullandılar"

Kayyum atanan belediyeler hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Çelik, "Bugünlerde yine bir tartışma var, seçilmiş belediyelere kayyum atadınız, seçilmiş belediye başkanlarını görevden aldınız ve yerine atamalar yaptınız deniliyor. Hepimiz bu milletin bize verdiği yetkiler içinde atamalar yapıyoruz. O milletin araçları ile teröristlere ve faaliyetlerine destek verirseniz, siz halkın değil PKK'nın kayyumu olursanız o yetkiyi sizden alırız ve o yetkiyi tekrar halka iade ederiz. Her belediye başkanının birinci görevi halka hizmet etmektir. Terör kırmızıçizgidir ve teröre hiçbir şekilde müsaade göstermeyiz. Bizim insanların dili ve düşüncesi ile hiçbir alıp veremediğimiz yok. Hatta bazı belediyelerin tabelaları üzerindeki Kürtçe yazılar kaldırılmış Sayın Bakanımız hemen o tabelaların tekrar takılmasını istedi. Siz bu milletin size verdiği yetkiyi teröre hizmet etmek için kullanırsanız buna müsaade etmeyiz. Hiç kimse bunu seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor diye sunmasın" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Bakan Çelik ve beraberindeki heyet partililer ve vatandaşlar ile bayramlaştılar.

Bayramlaşma programına AK Parti Adana Milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç ve Tamer Dağlı, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Kozan İlçe Başkanı Veli Gelebek, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile partililer ve vatandaşlar katıldılar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber