Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 24 Haziran 2016 - 10:03 Yorum: 0

Bakan Çelik:"28 İldeki Bin 350 Balıkçı Gemisine Bagis Cihazı Takılacak"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) kapsamında 28 kıyı ilinde bin 350 balıkçı gemisine BAGİS...

Bakan Çelik:'28 İldeki Bin 350 Balıkçı Gemisine Bagis Cihazı Takılacak'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) kapsamında 28 kıyı ilinde bin 350 balıkçı gemisine BAGİS cihazlarının takılmaya başlandığını belirterek, bakanlıkça belirlenen zamanda ve istenen yerde gemilerini hazır bulundurup cihazları takmaları konusunda gemi yetkililerini uyardı.

Bakan Çelik, BAGİS ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bakanlık olarak, balıkçı gemilerinin denizlerdeki avcılık faaliyetlerinin izlenmesi ve av faaliyetlerine ilişkin verilerin kayıt altına alınması amacıyla Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemini (BAGİS) hayata geçiriyoruz. Bu sistemle, balıkçı gemilerinin konumu, hızı, av faaliyetleri ve avladığı ürünlere ilişkin bilgiler sürekli takip edilecek. Böylelikle hem denetimlerde etkinlik artırılacak hem de avlanılan ürünlere ait verilerin daha hızlı kayıt altına alınması sağlanacak" ifadesini kullandı.

18 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi Tebliği ile takılması zorunlu hale getirilen BAGİS cihazlarının bir program dâhilinde balıkçı gemilerine montajına başlanıldığını kaydeden Bakan Çelik, "Deneme montajları ilk olarak Trabzon'da gerçekleştirilen BAGİS cihazları, 10 Haziran 2016 tarihinden itibaren Yalova'da balıkçı gemilerine takılmaya başlandı. Cihazların montajları 28 kıyı ilinde devam ediyor. Bu kapsamda 12 metre ve üzerinde boya sahip bin 350 balıkçı gemisine BAGİS cihazı takılacak.

Bakanlıkça belirlenen zamanda ve istenen yerde bulundurulan balıkçı gemileri için BAGİS cihazlarının temini ve takılmasına ilişkin masraflar bakanlığımız tarafından karşılanacak. Aksi takdirde bu masraflar balıkçı gemisi yetkilisine ait olacak.

BAGİS cihazının takılması, çalışır durumda bulundurulması, av bilgilerinin elektronik seyir defterine girilmesi, BAGİS tebliği kapsamında zorunlu tutuluyor. Bu bakımdan balıkçılarımızın, Bakanlıkça belirlenen yerde ve zamanda gemilerini hazır bulundurmaları, cihazlarını taktırmaları ve çalıştırılmasında gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz ediyor. Balıkçı Gemilerini İzleme Sisteminin ülkemiz balıkçılığına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber