Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Eylül 2017 - 14:48 Yorum: 0

Bakan Eroğlu, Arhavi’deki şiddetli yağışı değerlendirdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'in Arhavi ilçesinde dün akşam şiddetli yağmur sonucu meydana gelen sel baskınlarını değerlendirerek...

Bakan Eroğlu, Arhavi’deki şiddetli yağışı değerlendirdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'in Arhavi ilçesinde dün akşam şiddetli yağmur sonucu meydana gelen sel baskınlarını değerlendirerek "Dereler ıslah edilmeseydi büyük felaket olurdu" dedi.

Beraberinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Rize Valiliği'ni ziyaretinde konuşan Bakan Eroğlu, Arhavi ilçesine son 24 saatte 248 milimetre yağış düştüğünü ve bu rakamın Türkiye'nin yıllık yağış ortalamasının 3'de 1'ine denk geldiğine dikkat çekti. Bakan Eroğlu "Arhavi ilçemiz son 24 saatte 248 milimetrelik yağış aldı. Normalde Türkiye ortalaması 574 milimetredir. Neredeyse bunun 3'de 1'i son 24 saatte yağmış. Arhavi'de dereleri temizlemiştik. Büyük bir sıkıntı olmadı. Bir çay fabrikasının alım tesisini su bastı. Dere yatağına kaçak çay alım tesisi yapmış. Allah'a şükür bir sıkıntı yok. Bu dereler ıslah edilmese büyük felaket olurdu. Allah'a şükür can kaybı yok. Bütün ekipler orada ve gerekli çalışmaları yapıyorlar" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, 89 milyon lira tutarında 14 yeni yatırım müjdesi ile geldikleri Rize'ye toplamda 207 milyon liralık 16 tesisin kazandırılacağını söyledi. Bakan Eroğlu, temeli atılacak tesislerle Rize şehir merkezi, 3 ilçe, 10 mahalle, 17 köy ve 2 bin 680 dekar arazinin taşkınlardan korunacağını, ormancılık projeleri ile Rize'de ağaçlandırma yapılarak ormanların bakımının sağlanacağını sözlerine ekledi.

Bakan Osman Aşkın Bak ise Bakan Veysel Eroğlu'na yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek "Sizlerin planlaması ve yaptığı değerlendirmelerle bu yağışların oluşturması muhtemel riskleri aşıyoruz. Rize'ye özel ilgi gösteriyorsunuz. Taşkın koruma planlamalarında kaynağından başlayarak aşağıya doğru planlı programlı yürütülmesi yönünde karar alındı. Yeşil doğamızı korumak ve zenginleştirmek için bu derelerin turizme ve bölgenin doğasına güzellikler katması gerekiyor. Sel felaketi ile baskınlarla oluşacak olumsuz görüntülerden uzaklaşmak istiyoruz. Bu çok önemli. İnsanların hayatları çok önemli" ifadelerini kullandı.

İki bakan daha sonra İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ne geçerek DSİ Tesisleri temel atma merasimi ve Orman Köylüleri'ne kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, Arhavi’deki şiddetli yağışı değerlendirdi

Bakan Eroğlu, Arhavi’deki şiddetli yağışı değerlendirdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber