Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 24 Temmuz 2016 - 12:48 Yorum: 0

Bakan Eroğlu: “Basının demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha anladık”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özgür basının demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade ederek, "15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde...

Bakan Eroğlu: “Basının demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha anladık”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özgür basının demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade ederek, "15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde bunu bir kez daha anladık" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması dolayısıyla 24 Temmuz'un 108 yıldır basın bayramı olarak kutlandığını vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda bulunan basın, demokrasimizin en önemli ve vazgeçilmez kurumlarından biridir. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında basın toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir. Özellikle 15 Temmuz gecesi yaşanan ve demokrasimizi hedef alan kalkışma hareketi de gösterdi ki; milli değerlere saygılı özgür basın demokrasimizin en büyük güvencesidir."

"Bu hain darbe bile halkımızın doğru haber alma hakkını engelleyemedi"

Hükümet olarak basının ve basın mensuplarının problemlerini çözmek için çaba harcadıklarının altını çizen Bakan Eroğlu, "Bu problemleri basınımızla diyalog halinde çözüyoruz. Biliyoruz ki önündeki engelleri kaldırılmış ve problemleri çözülmüş basın demokrasimizin gelişmesine daha büyük katkı sağlayacaktır. 15 Temmuz'da milli iradeyi sekteye uğratarak Türkiye'yi yeniden yapılandırmak isteyen Fethullah Gülen Terör Örgütü'ne karşı basınımız dimdik ayakta durdu. Bu hain darbe bile halkımızın doğru haber alma hakkını engelleyemedi. Allah'tan 15 Temmuz gibi ihanet dolu bir geceyi bir daha yaşatmamasını temenni ederek o gece milli iradeye sahip çıkan bütün fedakar basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber