Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Ekim 2017 - 17:38 Yorum: 0

Bakan Eroğlu: "Ege bölgesine hizmet etmek benim için bir ibadettir"

10. Ege İlleri Tanıtım Günleri etkinliğinde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ege bölgesine hizmet etmek benim için bir ibadettir" dedi...

Bakan Eroğlu: 'Ege bölgesine hizmet etmek benim için bir ibadettir'

10. Ege İlleri Tanıtım Günleri etkinliğinde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ege bölgesine hizmet etmek benim için bir ibadettir" dedi ve Ege Gelişim Projesi'ni 2019 yılının sonuna kadar bitireceklerini açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 10. Ege İlleri Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına katıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen etkinlik, Ege bölgesinin geleneksel dans gösterileriyle başladı. Program kapsamında konuşan ve Ege bölgesinin çalışkan ve yiğit insanlar diyarı olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, bereketli topraklarının ve tabiat güzelliklerinin de olduğunu belirterek, Türkiye'nin ekonomisine katkıları olan bir bölge olduğunu söyledi. Eroğlu, "İstiklal Harbi oradan başladı, Mustafa Kemal Atatürk Büyük Taarruz emrini verdi ve 9 Eylül'de düşman denize döküldü. Ege bölgesi efeler diyarıdır. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmek için hep birlikte çalışacağız, gayret edeceğiz. Bugün de burada Ege'nin güzelliklerini tanıtacağız; Afyonkarahisar termallerin merkezi, Manisa'nın üzümü, Aydın'ın inciri, Muğla'daki deniz turizmi, tabiat güzellikleri, İzmir'in dünyaya açılan kapısı, Kütahya'mızın çinisi, Uşak'ımızın halısı velhasıl Ege bölgemiz muhteşem bir diyar. Ben de bir Egeli olmaktan gurur duyuyorum ve elimden geldiği kadar hizmet etmek için gayret ediyorum. Ege bölgesine hizmet etmek benim için bir ibadettir" dedi ve hizmetler kapsamında GAP gibi kalkınma projelerinden bahsetti. Ege Gelişim Projesi'ni de 2019 yılının sonuna kadar bitirecekleri bilgisini verdi.

Ege Gelişim Projesi'nden bahseden Bakan Eroğlu, bu kapsamda 90 adet içme suyu tesisi, 379 baraj ve gölet, 615 sulama tesisi, 920 dere ıslahı ve köprüler yapılacağını ve 858 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını açıkladı.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet AKM'de yer alan stantları gezdi. Bakan Eroğlu çevresindeki vatandaşa ve basın mensuplarına sık sık ikramlarda bulundu. Kendisi de tarhana çorbası içti. Ayrıca haşhaş yağı standının önüne gelen Eroğlu, aç karnına içilen bu yağın kolesterole iyi gelen şifalı, doğal bir ürün olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber