Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 14 Aralık 2017 - 15:58 Yorum: 0

Bakan Eroğlu ile Haluk Levent Şeytan Sofrası’na birlikte ağaç dikecek

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Şeytan Sofrası eteklerinde çıkan orman yangınında zarar gören 20 dönümlük alana Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu...

Bakan Eroğlu ile Haluk Levent Şeytan Sofrası’na birlikte ağaç dikecek

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Şeytan Sofrası eteklerinde çıkan orman yangınında zarar gören 20 dönümlük alana Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu öncülüğünde ağaç dikilecek.

Ünlü rock sanatçısı Haluk Levent'in bir soysal paylaşım sitesinde oluşturduğu ve binlerce takipçisinin bulunduğu "Ahbap" grubundan 500 gönüllü ağaç dikimine destek verecek. Bakan Eroğlu'nun yazdığı, bestesini de Haluk Levent'in yaptığı doğa ve orman sevgisi üzerine hazırlanan bir şarkının da fidan dikiminde seslendirileceği bildirildi.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Kıtay, "Ayvalık'ımızda yaşanılan bu orman yangını sadece tabiat parkımız sınırları içindeki canlıları değil, hepimizin yüreğini yakmıştı. Sağolsun bakanımız bölgenin yeniden yemyeşil hale getirilmesinin öncüsü oldu. Bu konuda başta Balıkesir Valiliği olmak üzere, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi de ellerinden gelen destekleri vererek bu sürecin bu aşamaya gelmesini sağlamışlardır" diye konuştu.

Ağaçlandırma çalışmalarının ardından bölgenin sıkı bir koruma altına alınacağının altını çizen Kıtay, "Bu konuda gerek hükümetimizin, gerekse de bakanlığımızın tutumu ortadır. İnşallah yanan ormanlık alanda kül olan ağaçların yerlerine daha fazla fidan dikerek, Ayvalık'ımızın en güzel doğasına sahip olan Hakkıbey yarımadasındaki bu bölgeyi yeniden kuşların neşe ile cıvıldadıkları, doğanın en güzel seslerinin gönülleri okşadığı o eski haline getireceğzi" diye konuştu.

Bakan Eroğlu ile Haluk Levent Şeytan Sofrası’na birlikte ağaç dikecek

Bakan Eroğlu ile Haluk Levent Şeytan Sofrası’na birlikte ağaç dikecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber