Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 23 Mayıs 2018 - 15:08 Yorum: 0

Bakan Eroğlu Niğde ve Aksaray için müjde verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, birtakım tesislerin temel atma ve açılış için geldiği Niğde'den Niğde ve Aksaray için müjde verdi.

Bakan Eroğlu Niğde ve Aksaray için müjde verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, birtakım tesislerin temel atma ve açılış için geldiği Niğde'den Niğde ve Aksaray için müjde verdi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'i makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ve AK Parti İl Teşkilatıyla toplantıda buluştu. Partililere 24 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu belirtti. Eroğlu, "Bu seçim çok farklı, artık sistem değişiyor. Eskiden yüzde 36-37 ile iktidar olmak mümkündü. O zaman mümkündü, şimdi mümkün değil. Yüzde 50+1 ile Cumhurbaşkanı seçilecek. Gerçekten tecrübe açısından dünyada en tecrübeli devlet başkanlarından birisi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Parti üyesi özellikle kadın kolları üyelerinin tek tek kapıları çalmalarını ve bu sistemi seçimi anlatmaları gerekiyor" dedi.

Ecemiş Suyu Niğde ve Aksaray'a geliyor

Niğde ve Aksaray'ın su sorunuyla ilgili Çamardı ilçesi Ecemiş çayından akan suyun Niğde'ye ve Aksaray'a getirileceğinin müjdesini verdi. Bakan Eroğlu, Ecemiş suyunu 204 kilometreden 36 kilometresi tünellerde olacak şekilde ve 1 Milyar TL'ye mal olacağını söyledi.

Eroğlu, "Niğde Bor Ecemiş Kaynaklarından Niğde İle Aksaray İlleri İçme suyu Temini Planlama ve Proje Hazırlaması Niğde ve Aksaray'ın en önemli problemlerinden biri olan içme suyu konusunda köklü bir çözüm geliştiriyoruz. Yıllardır hasretle beklenen Ecemiş Kaynaklarının suyu Niğde ve Aksaray'a getirilecektir. İçme suyu iletim hattı uzunluğu 204 km olacak ve Niğde'ye yıllık 20,13 milyon m3 içme suyu sağlanacaktır. Takriben 1 milyar TL mal olacak içme suyu inşaatının proje hazırlama çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Niğde'de bakanlığı olarak birçok hizmetin tamamlandığını ifade eden Eroğlu, "Niğde şehir merkezine yıllık 29 milyon m3 memba kalitesinde içme suyu temin ettik. 10 baraj ve 3 gölet inşa ettik, 5 baraj ve Hacıabdullah Göleti inşaat safhasındadır. 22.470 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 12 milyon tl zirai gelir artışı sağladık. 33 derenin ıslahını tamamladık. 43,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk, Atatürk Şehir Ormanı ve 4 bal ormanı tesis ettik. Orman köylerinde yaşayan 614 aileye 4,3 milyon TL ferdi proje kredisi ve desteği sağladık. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık, Aladağlar Milli Parkı ile vatandaşlarımızı tabiatla buluşturduk, 14 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ve Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi kurduk" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, esnafları ziyaret ederek vatandaşlara Orman çayı hediye etti.

Bakan Eroğlu Niğde ve Aksaray için müjde verdi

Bakan Eroğlu Niğde ve Aksaray için müjde verdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber