Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Mart 2015 - 12:28 Yorum: 0

Bakan Eroğlu'ndan Kahramanmaraş'a müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 7 Mart'ta toplu açılış ve temel atma törenine katılacak

Bakan Eroğlu'ndan Kahramanmaraş'a müjde

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 476 milyon lira tutarındaki 23 müjde ile hafta sonu Kahramanmaraş'a gelecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Bakan Eroğlu 7 Mart Cumartesi günü, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen 6 tesisin temelini atacak, 3 tesisin de açılışını yapacak.

Eroğlu ayrıca 52 milyon lira yatırım bedelli 9 tesisin açılışını ve temelini atacak. 

Elbistan Sarsap Göleti Sulaması, Merkez Ağabeyli Göleti ve Sulaması, Nurhak Kullar Göleti ve Sulaması, Göksun Büyükkızılcık Göleti ve Sulaması ile 2 taşkın koruma tesisinin de temelini atacağı belirtilen açıklamada, "Aynı merasimde Yenicekale Göleti Sulaması ile beraber 2 taşkın koruma tesisinin de açılışını yapacak. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 9 tesisin yatırım maliyeti ise 52 milyon lira. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesisler ile 13 bin 790 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Ayrıca, 642 dekar zirai arazi ve 5 yerleşim yeri de taşkın zararlarından korunacak" ifadelerine yer verildi.

Bakan Eroğlu'nun 2012 ve 2013'te Kahramanmaraşlılara söz verdiği 75 projeye ilave 476 milyon lira yatırım bedeline sahip 23 müjde daha vereceği belirtildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber