Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 19 Eylül 2014 - 00:04 Yorum: 0

Bakan Işık elektrikli minibüsü test etti

Bakan Işık, Derindere Motorlu Araçlar firmasının ortak ürünü, yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışan yerli minibüsü test etti.

Bakan Işık elektrikli minibüsü test etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İTÜ ARI Teknokent içerisinde etkinlik işaret eden Derindere Motorlu Araçlar (DMA) firmasının müşterek ürünü, yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışan yerli minibüsü test etti. 

Test sürüşü sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Işık, vasıtası aşırı beğendiğini kaydetti.

Bakan Işık, elektrikli araçların dünyada her geçen gün gelişen ve geleceğin teknolojisi şekilde görülen bir konu olduğunu belirterek 'Bu noktada tüm devletlerin aşırı ciddi gayreti var. Türkiye şekilde da biz bu yarışın dışında kalmak istemiyoruz' dedi.

Işık, bu kapsamda aşırı hummalı biçimde çalışmalarını sürdürdüklerini, üniversitelerin bu konuya yoğunlaşmasının da ayrı bir ciddiyet taşıdığını anlatım etti.

Elektrikli vasıta konusunun Türkiye’de yeni ve aşırı süratli gelişen bir saha olduğuna işaret eden Işık, 'gelecek 3-4 altın senenin iyi değerlendirilmesi' gerektiğini aktardı.

Bakanlığın yerli araba meselesinde yaptığı çalışmanın sürdüğünü ve gayet iyi gittiğini bildiren Işık, 'Olumlu gelişmeler var. O gelişmeler dikkat çekici bir noktaya geldiği süre paylaşacağız. Hedefimiz 2020’den evvela bir Türk markasını başta Türkiye’nin sonrada dünyanın yollarına çıkarmak” diye konuştu.

Bakan Işık daha sonra İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile İTÜ Yerleşkesi'nde arabanın yapıldığı Ar-Ge merkezini gezerek, DMA Yönetim Kurulu Başkanı lider Yol'dan bilgi aldı.

Verilen bilgiye göre, Bakan Işık'ın test ettiği yerli minibüsün üretimiyle ilgili proje 3 ay sürdü. Şu anda prototip bulunan minibüs, lüzumlu testler yapılmasından sonra İTÜ merkez yerleşkesi içindeki ring seferlerinde kullanılmaya başlanacak. Bu sayede İTÜ Yeşil Kampüs Projesi'nin en mühim parçalarından birisi bulunan yerleşke içindeki karbon salınımının azaltılmasına yönelik kocaman bir adım atılacak.

Tam dolum süresi 2 saat bulunan aracın, dolu aküyle 350-400 kilometre katedebildiği belirtildi.

Muhabir: Eda Fatma Topçu
ETİKETLER: Bakan , Işık , elektrikli , minibüsü , test , etti
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber