Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 09 Aralık 2016 - 17:58 Yorum: 0

Bakan İsmet Yılmaz: “Türkiye’de 77 bin dersliğe ihtiyacımız var”

Ümraniye'de Esenşehir Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz en büyük yatırımı eğitimi...

Bakan İsmet Yılmaz: “Türkiye’de 77 bin dersliğe ihtiyacımız var”

Ümraniye'de Esenşehir Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz en büyük yatırımı eğitimi yaptıklarını vurgulayarak, "Bu kardeşiniz 75 kişilik bir sınıfta okudu. Ama istiyoruz ki evlatlarımız 75 kişilik sınıflarda bir öğretmenle baş başa bırakmayalım. Türkiye'de 77 bin dersliğe ihtiyacımız var" dedi.

Ümraniye Belediyesi tarafından Esenşehir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Esenşehir Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile çok sayıda konuk katıldı.

"Ümraniye gerçekten eğitimde çok iyi bir yolda ilerliyor"

Açılış öncesi konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitime önem veren her şeye önem vermiş demektir. Eğitimi ihmal eden her şeyi ihmal etmiş demektir. Dolayısıyla sayın başkanım sizin Ümraniye'nin iyi çalışıp çalışmadığından eğitimi bakara anlıyoruz. Allah razı olsun. Ümraniye gerçekten eğitimde çok iyi bir yolda ilerliyor. İnşallah hep beraber el birliği ile yereldeki belediyelerimizle ve merkezdeki hükümetimizle Allah naip ederse eğitimde Ümraniye'nin İstanbul'unda bütün sorunlarını 2019 yılını sonuna kadar çözeceğiz" dedi.

"Türkiye'de 77 bin dersliğe ihtiyacımız var"

En büyük yatırımı eğitime yaptıklarının altını çizen Bakan İsmet Yılmaz, "Bu hükümet en büyük yatırımı herkes sanır ki ulaştırmaya, sağlığa yaptı. Gerçekten de çok büyük hizmetler yaptık ama onlardan çok daha büyük hizmeti eğitime yaptık. Peki, ölçüsü nedir? Açın hükümetlerin bütçesine bakın. Bütçede en çok kaynağı nere ayırmışsa o hükümet oraya önem veriyor demektir. 2002 yılında Milli Eğitim'e ayrılan miktar 11 milyar bütçenin kaçı yüzde 10'u. Şimdi ne kadar 122 milyar bütçenin kaçı yüzde 20'si. Dolayısıyla bu hükümet eğitime önem veriyorsa demek ki her kaleme önem veriyor. En büyük yatırımı öğretmene yaptık. 600 bine yakın öğretmen atadık. Bakın bu kardeşiniz 75 kişilik bir sınıfta okudu. Ama istiyoruz ki evlatlarımız 75 kişilik sınıflarda bir öğretmenle baş başa bırakmayalım. Nedir idealimiz, ölçümüz? Allah nasip ederse, bir derslikte 30 öğrenciyi geçmesin. Türkiye'de 77 bin dersliğe ihtiyacımız var. Ümraniye'de 42 okula ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

"okullarda da özgürlükleri arttırdık"

"Biz istiyoruz ki insanımızın fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olsun" diyen Bakan Yılmaz, "Bu bakımdan yasakları kaldırdık. Özgürlükleri genişletirdik. Seçimlik dersleri de arttırdık. İmam hatiplerin sadece önlerinde engelleri değil. Diğer okullarda da özgürlükleri arttırdık. Seçmeli ders imkânına getirdik. İsterse normal bir okula giden evladımız da Kur'an-ı Kerim dersini seçmeli olarak alabilecek isterse Peygamberimizin hayatını da yine seçmeli ders olarak alabilecek" ifadelerini kullandı.

"Sorumluluğumuz sadece 80 milyonla sınırlı değil"

Yılmaz, "Sorumluluğumuz sadece 80 milyonla sınırlı değil. Gönül coğrafyamızda sorumlu olduğumuz insanlar bunların çok daha ötesinde biz sadece eğitimi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da sağlamıyoruz. 3 milyona yakın ülkemizde sığınmış insanları var. Onların yaklaşık bir milyona yakın evlatları var. Ve o evlatlarını da Cenab-ı Allah'a hamd olsun. Bu yıl yüzde 60'a yakın ülkemizde sığınmış olan kimselerin evlatlarına eğitim hizmeti veriyoruz" şeklinde konuştu.

Okulun isminin önemli olduğuna dikkat çeken Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, "Celalettin Ökten Hoca İmam hatip ortaokulu ismini taşıyor. İsimi bize göre fevkalade önemli özellikle yeni yetişen İmam Hatip nesillerinin yeni yetişen nesillerimizin bu ismi iyi bilmesi lazım, iyi tanıması lazım" dedi.

"Ümraniye'mizde 15 tane imam hatip ortaokul ve lisesi var"

Belediye Başkanı Hasan Can, "Dört artı dört artı dört sisteminin hayata geçmesinden sonra, dört sene evvel imam hatip okulu sadece bir taneydi Ümraniye'mizde. Ama şuadan tam 15 tane imam hatip ortaokul ve lisesi var. Bu 15 tane olmasına rağmen bizim yüreğimiz sevinçle doluyor. Neden sevinçler doluyor? Çünkü vatandaşımız bu okulları istiyor, arzu ediyor. Çocuklarının hem sosyal bilimlerle, hem fen bilimleriyle hem de dini bilimlerle tanışması ve hayata öyle hazırlanmasını aruz eden anne ve babalar yakınlarında bu okulları istiyorlar ki, bu çocuklarını bu okullara versinler" şeklinde konuştu.

"Okullarımızın neye ihtiyacı varsa gidermeyi kendimize öncelikli vazife olarak gördük"

Başkan Can, "Bizim doğrudan müdahil olduğumuz okul sayısı 20'yi geçmiş durumdadır. Ayrıca arsa temini konusunda ve diğer konularda yaptığımız hizmetlerde için artısıdır. Okullarımızın neye ihtiyacı varsa ilkokul, ortaokul ve lise neye ihtiyaç varsa her birinin ihtiyacını gidermeyi kendimize öncelikli vazife olarak gördük, görmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber