Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 10 Eylül 2016 - 14:08 Yorum: 0

Bakan Kaya darp edilen engelliyi görüntülü aradı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, geçtiğimiz günlerde Manisa'da alkollü bir şahıs tarafından darp edilen engelli vatandaş Hayati...

Bakan Kaya darp edilen engelliyi görüntülü aradı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, geçtiğimiz günlerde Manisa'da alkollü bir şahıs tarafından darp edilen engelli vatandaş Hayati Sivrier'i FaceTime üzerinden telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Sivrier, Bakan Kaya'nın telefon bağlantısında ve AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları'nın ziyaretinde gözyaşlarını tutamadı.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Merve Aslaner ve Manisa İl Gençlik Kolları Yönetimi, geçtiğimiz günlerde alkollü bir şahıs tarafından darp edilen engelli vatandaş Hayati Sivrier'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak aileye desteklerini iletti. Manisa'da meydana gelen olayda K.A. isimli alkollü şahıs, tekerlekli sandalyesi ile kaldırımda ilerleyen Hayati Sivrier'i hiç sebep yokken darp etmiş, yaşanan olay güvenlik kameralarına yansımıştı. AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Hayati Sivrier'i darp eden şahsın gerekli cezayı alması adına hukuki süreci üstlendiklerinin altını çizerek ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

"Kimsesizlerin sesi olmaya devam edeceğiz"

Gök, her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu:

"Hayati amcamız talihsiz bir saldırıya uğradı. İnsanlık dışı bir muamele ile karşılaştı. Bazı insanlar dünyaya engelli olarak geliyor. Ama bu saldırıyı yapan kişi gibi insan demeye dilim varmıyor bazı kişiler ruhen engelli olarak dünyaya geliyor. Hayati amcamız bu saldırıyı şükürler olsun ki küçük sıyrıklarla atlattı. Biz AK Parti ailesi olarak bugün onların yanında olduğumuzu belirtmek için burdayız. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı birey bir engelli adayıdır. O yüzden Hayati amcamız gibi engelli abilerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz bizim sahip çıkmamız gereken, yanlarında bulunmamız gereken değerlerimizdir. Her zaman onların yanındayız. Hayati ağabeyimizin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı varmış. İnşallah en kısa sürede ona hem tekerlekli sandalye konusunda hem de her türlü isteğinde yardımcı olacağız. Hayati amcamızı darp eden şahısla ilgili de hukuki süreci üstlendik. İnşallah avukatımız bu saldırganın gereken cezayı alması için mücadele edecek. AK Parti Gençlik Kolları ailesi olarak kimsesizlerin sesi olmaya ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz."

"Duyar duymaz Manisa'ya geldim"

Yaşanan saldırı görüntülerini medyada görür görmez Manisa'ya gelen AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı'nda görevli Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Merve Aslaner, AK Parti olarak her zaman toplumun dezavantajlı gruplarının, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Başkanımızın da söylediği gibi; hayatımızda çok fark etmediğimiz ama çok acı bir gerçek var. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli olma ihtimalimiz o kadar yüksek ki ve bunu fark etmeden hayatımıza devam ediyoruz. Çevremizdeki engelli kardeşlerimizi ve büyüklerimizi fark etmeden yaşıyoruz. Onların hayatlarına dokunmadan yaşıyoruz. Aslında onlarla hemhal olsak dünyanın daha merhametli ve daha sevgi dolu bir yer olduğunu fark edeceğiz. Bu talihsiz olay için ben bir kez daha Hatice teyzeme ve Hayati amcama geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Hayati abimize yapılanları o şahsın yanına bırakmayacağız. Bu mücadelemizin diğer bütün engelli kardeşlerimizin başına gelen olaylarda bir emsal teşkil etmesini umuyoruz. Biz AK Parti olarak her zaman toplumumuzun dezavantajlı gruplarının, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz."

Bakan Kaya, görüntülü arama ile aileyle konuştu

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, darp edilen engelli vatandaş Hayati Sivrier'i FaceTime üzerinden telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakanlık yetkililerinin de konunun takipçisi olduğunu belirten Bakan Kaya aile ile yaptığı sohbette şu şekilde konuştu:

"Hatice teyzemin ve Hayati abimin ellerinden öpüyor ve geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Darp videolarını izlediğim gibi talimat vererek bakanlık yetkililerini sizin yanınıza yolladım. Sanırım yanınıza geldiler. Büyük geçmiş olsun. Vicdansız bir saldırı. Çok üzüldük. Biz her zaman yanınızdayız. Artık daha fazla üzülmeyin. Manisa İl Gençlik Kolları'na da Ankara'dan selam yolluyorum. Gençler, sizinle her zaman gurur duyuyoruz. Allah sizden razı olsun. Her zaman böyle engelli vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, küçüklerimizin yanlarında olun. Hepinizin Bayramını kutluyorum. Allah'a emanet olun."

"Mahkemede onun suratına bakmak istiyorum"

Kendisini darp eden şahsın gerekli cezayı almasını istediğini söyleyen Hayati Sivrier, Bakan Kaya'nın araması ile çok mutlu olduğunu söyledi. Hala yaşanan olayın korkusunu üzerinde taşıdığını belirten Sivrier, "Ben hayatımda böyle birşey görmedim. Hala korkuyorum. Ya beni tekrardan darp ederlerse ben nasıl karşı koyacağım? O şahıs mahkemeye çıktığında ben de orada olmak istiyorum. Sadece onun suratına bakacağım. Gerekli cezayı almasını istiyorum. Bakanımızın araması beni çok mutlu etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Manisa'ya geldiğinde kendisini ziyaretime bekliyorum." diye konuştu.

"Vicdansızın birinin oğlumu dövmesi beni çok üzdü"

Hayati Sivrier'in annesi Hatice Erek ise, "Bizlere arka çıktığınız için sizlere çok teşekkür ederim. Ziyaretiniz bizi çok sevindirdi. Çok duygulandım. Hayati'nin hayatını daha güzel yapabilmek adına yıllarca didindim durdum. Ben bu kadar özen gösterip emek sarf ederken vicdansızın birinin benim oğlumu dövmesi beni çok üzdü. Sizlerin desteğini görmek ve bakanımızın araması beni çok mutlu etti. Allah sizlerden razı olsun." dedi.

AK Parti İl Gençlik Kolları, aileye Kur'an-ı Kerim, Türk bayrağı ve erzak yardımında bulunurken Hayati Sivrier'in ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi de en kısa sürede temin edeceklerinin sözünü verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber