Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Ekim 2016 - 13:13 Yorum: 0

Bakan Kaya: “FETÖ gibi sapkın yapıların etkisiz hale getirilmesi zorunlu hale gelmiştir”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, siyasetçinin insana ve topluma yönelik sorumluluğunun sadece dünyevi olmadığını belirterek, "Bu...

Bakan Kaya: “FETÖ gibi sapkın yapıların etkisiz hale getirilmesi zorunlu hale gelmiştir”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, siyasetçinin insana ve topluma yönelik sorumluluğunun sadece dünyevi olmadığını belirterek, "Bu açıdan 15 Temmuz'un en önemli sonuçlarından biri olarak devletimizin, vatandaşlarımızın dini ihtiyaçlarını karşılanması konusunda çok daha somut adımlar atması ve FETÖ gibi sapkın yapıların etkisiz hale getirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu asla dine müdahale değildir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Üsküdar Gençlik Merkezi'nde, Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "15 Temmuz Gururumuz Üsküdar'da ve Her Yerde" konulu sempozyuma katıldı. Sempozyuma Bakan Kaya'nın yanı sıra Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

"15 Temmuz bir milat olmuştur"

Türk milletinin 15 Temmuz'da tek yürek olarak demokrasi ve özgürlükleri yok etmeye çalışanlara karşı durduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Milletimizin yeniden diriliş gecesi olan 15 Temmuz'da milletvekili ve bakan arkadaşlarımızla birlikte bizler de TBMM'de milli iradeye sahip çıktık. Milletimizle birlikte hain darbe girişimine karşı güçlü ve kararlı bir duruş sergiledik. O gece ne tanklar, ne de üstümüze atılan bombalar, milli iradeye sahip çıkmamıza engel olamadı. TBMM'nin hükmü şahsiyetinde egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu tarihe not düştük. 15 Temmuz bir milat olmuştur. Çünkü 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanetin ardından bu millet özgürlüğüne, demokrasisine, milli iradeye ne kadar düşkün bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Tarihimizde tüm darbeler dış kaynaklı güçlerle işbirliği içerisinde gerçekleşmiştir. Ve tarihimizde ilk kez böyle bir ihanet şebekesini milletimiz 15 Temmuz'da bir gecede yenilgiye uğratmış, tarihte yeni bir sayfa açmıştır" şeklinde konuştu.

"Bugün Türkiye 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlü"

15 Temmuz'da batı dünyasının tutumunu da eleştiren Kaya, "Mısır'da darbe olduğunda susan batı dünyası, 15 Temmuz gecesi net bir tavır ortaya koyamamış, darbe girişimi başarısız olunca da milletimizin demokrasi zaferini ilk etapta görmezden gelmiştir. Çünkü Türkiye her zaman olduğu gibi güçlülerin değil mazlumların hukukunu koruyor, mazlumların yanında yer alıyordu. Bugün Türkiye 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlü. Milletimiz, siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunların halledilmesi konusunda tam bir mutabakat içinde. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi terör örgütlerine karşı çok büyük bir taarruz başlatılmış ve artık savunma stratejisi terk edilmiştir. Milli güvenliğimize yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için gereği neyse o yapılacak. Güvenlik güçlerimiz bu nedenle Başika'dadır ve Cerablus operasyonunun amacı da budur. Hem kendi halkımızın hem de Suriyeli kardeşlerimizin güvenliği için oradayız. Devletimiz bu operasyonları 15 Temmuz'dan kısa bir süre sonra kendi imkanları ile gerçekleştirmiştir. İçimizdeki fitneyi temizledikçe terörden arındıkça, işbirlikçi hainler bertaraf edildikçe daha da güçlü hale geliyoruz" diye konuştu.

"FETÖ ile mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz"

FETÖ terör örgütü ile mücadelenin sonuna kadar süreceğini ifade eden Kaya, "Türkiye'de olduğu gibi FETÖ terör örgütünün yurtdışında bulunan elebaşlarının hukuk önünde en ağır bir şekilde cezalandırılmaları için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Çünkü bu hain terör örgütü bu milletin kutsal değerlerini kullanarak, insanımızı sinsi bir yılan gibi zehirledi. Camide inanlarla saf tutup, camiden çıkınca millete karşı ihanet planları kurdular. PKK, PYD, DAEŞ ile işbirliği yaptılar. Ankara'da, Gaziantep'te canlı bomba eylemlerine göz yumdular. Şimdi onların hepsi FETÖ soruşturması kapsamında cezaevindeler" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un yeni sosyal ve siyasal sonuçlar ortaya çıkardığına dikkat çeken Kaya, "Siyasetçinin insana ve topluma yönelik sorumluluğu sadece dünyevi değildir. Bu açıdan 15 Temmuz'un en önemli sonuçlarından biri olarak devletimizin, vatandaşlarımızın dini ihtiyaçlarını karşılanması konusunda çok daha somut adımlar atması ve FETÖ gibi sapkın yapıların etkisiz hale getirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu asla dine müdahale değildir. FETÖ gibi, DAEŞ gibi dini istismar eden terör örgütlerinin önünü kesmeye yöneliktir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda çok ciddi çalışmalar başlattı" şeklinde konuştu.

"15 Temmuz asla silinmeyecek bir tarihtir"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise 15 Temmuz gecesi Üsküdar'da yaşananları anlattı. Üsküdarlıların o gece büyük bir mücadele verdiğinin altını çizen Türkmen, "15 Temmuz artık Türk siyasi tarihimizde kalın harflerle yazılmış ve asla silinmeyecek bir tarihtir. Herkesin kendisine göre 15 Temmuz hakkında bir düşüncesi, bir yorumu vardır. Bir sevinci, bir üzüntüsü, bir kaygısı, bir mutluluğu vardır. Ama Üsküdarlılar olarak, Üsküdar'da yaşayanlar olarak, Üsküdar biraz daha farklıdır. Belki de biraz değil çok farklıdır. Çünkü 15 Temmuz'un merkezi, kalbi Üsküdar olmuştur. Her çeşit çatışmalar, en kalleş tuzaklar, Üsküdar'da kurulmaya çalışılmıştır. Ve bu hain FETÖ örgütünün mensupları da en ağır darbeyi yine Üsküdar'da almıştır. Bunu başta aziz milletimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz sayesinde başarmış, bir asil millet olarak tarihimizdeki yerimizi almış durumdayız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber