Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Mart 2017 - 20:18 Yorum: 0

Bakan Kaya: "Gücünü tanklardan alanlar en büyük hezimeti 15 Temmuz’da yaşadı"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğunu belirterek, "Bu ülkeyi birilerinin vesayeti altında...

Bakan Kaya: 'Gücünü tanklardan alanlar en büyük hezimeti 15 Temmuz’da yaşadı'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğunu belirterek, "Bu ülkeyi birilerinin vesayeti altında yönetmeye, dışarıdan emir almaya alışmış o zihniyet milletin iradesine yenik düştü" dedi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluşan Bakan Kaya, öğrencilerle sohbet etti. Daha sonra partisinin seçim ofisinin açılışını yapan Kaya, partililerine seslenerek, "Ben de yıllarca siyaset yaptım. Bu ülkeyi birilerinin vesayeti altında yönetmeye, dışarıdan emir almaya alışmış o zihniyet milletin iradesine yenik düştü. Gücünü tanklardan, silahlardan, baskıdan, zulümden alanlar en büyük hezimeti 15 Temmuz'da yaşadılar" diye konuştu.

Fethiye programının son bölümünde Engelsiz Yaşam Merkezinin açılışını gerçekleştiren Bakan Kaya, "Artık devlette millet el ele. Engelli kardeşlerimizin önündeki her engeli kaldırmak için sizlerle birlikte el ele çalışıyoruz. Bu mücadelede ailelerimizi yalnız bırakmadık, bundan sonrada bırakmayacağız. Engellilerimizin yaşam kalitesini arttırmak, engelleri birlikte aşmak için çok büyük bir gayret gösteriyoruz. Fethiye'deki bu açılışla birlikte merkez sayımız 32'ye yükseldi. İnşaatı tamamlanan ve halen yapımı devam eden 13 merkezin hizmete girmesiyle bu sayı 45 olacak. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaç durumlarına göre bu hizmetimizi tüm illerimizde yaygın hale getirmek hedefimiz. Eski Türkiye'de 45 engellimize bir bakım elemanı düşüyordu. Bugün 6 engellimize 1 bakım elemanı düşüyor. Engelli kardeşlerimize yönelik hizmetlerde hem fiziki imkanlarımızı iyileştirdik hem de bakım hizmetlerinde uzman personel dönemini başlattık. Engellilerimiz için evde bakım hizmetlerini yaygınlaştırdık. Bugün tam 482 bin vatandaşımıza evde bakım desteği veriyoruz" şeklinde konuştu.

"Türkiye ne zaman büyümeye kalksa önüne engeller çıkıyor"

"Engelli olmak bir küsur değil, asıl engel insanların kafalarında ördükleri duvarlar. Biz aşılması imkansız gözüken bu duvarları da tek tek yıkmaya kararlıyız" diyen Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Biz engelsiz bir Türkiye oluşturmaya çalışırken önümüze türlü türlü engeller çıkardılar, türlü türlü tuzaklar kurdular. Türkiye ne zaman büyük bir sıçrama yapmaya kalksa, devlet ne zaman milletiyle bütünleşmek istese önümüze engeller çıkarttılar. Bu anlamda milletimiz için 15 Temmuz tam anlamıyla bir milat olmuştur."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber