Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Siyaset 02 Aralık 2016 - 16:48 Yorum: 0

Bakan Kılıç’tan Dünya Engelliler Günü mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Engelli vatandaşlarımız arasından çıkan sporcu sayısı 2002'de 2 bin 763 iken, 2016'da bu sayı 12 kat...

Bakan Kılıç’tan Dünya Engelliler Günü mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Engelli vatandaşlarımız arasından çıkan sporcu sayısı 2002'de 2 bin 763 iken, 2016'da bu sayı 12 kat artmış durumdadır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kılıç mesajında, "Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihinin bu konuda toplumsal farkındalık ve hassasiyet oluşması için vesile olmasını temenni ederim. Bizim için engelli kardeşlerimizle bir arada olmak, dertleriyle hemdert olmak, sorunlarına çözüm bulmak, yılın birkaç gününü yahut bir haftasını işgal eden bir durum değildir. Gençlik ve Spor Bakanı olarak gururla belirtmek isterim ki engelli vatandaşlarımız için yeni bir şeyler yapmak, onların hayatını kolaylaştırmak ve güzelleştirmek; bizim için daimi bir gündem maddesidir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız; sporda engelleri kaldırmak ve engelli bireylerimizi sporun sosyal hayata adapte edici özellikleriyle buluşturmak için yoğun çalışmalar yapmaktadır. Bizim hizmet politikamız "önce insan" anlayışı üzerine kurulmuştur. Bu yüzden de tesisleşme faaliyetleri kapsamında inşa edilen bütün yapılarda, engelli vatandaşlarımızın hizmete ulaşımını kolaylaştıracak projeler öncelikli olarak tercih edilmektedir. Hedefimiz yalnızca engelli bireylerin yararlanacağı alanlar oluşturmak değil; engelli vatandaşlarımızın bütün tesislerimizden faydalanmasını sağlamaktır. Engelli vatandaşlarımız arasından çıkan sporcu sayısı 2002'de 2 bin 763 iken, 2016'da bu sayı 12 kat artmış durumdadır" dedi.

"Engelli kardeşlerimiz; onlara destek olunduğu zaman neler başarabildiklerini herkese ispat etmişlerdir" diyen Bakan Kılıç, "Azim ve çalışkanlıklarını uluslararası müsabakalarda elde ettikleri derecelerle taçlandıran kardeşlerimizin bu başarıları hepimizi onurlandırmaktadır. Bu başarılar, omuz omuza verildiğinde, inanan insanların aşamayacağı hiçbir engelin olmadığının en açık göstergesidir. Kredi Yurtlar Kurumu bünyesindeki bütün yurtlarımızda engelli öğrencilerimizin yaşam alanları onların ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmiştir. Eski yurtlarda bunun için gerekli değişiklikler tadilatla halledilmiş ve yeni inşa edilen bütün yurt binalarında engelli öğrencilerimizin hayatlarını rahatça idame ettirebilmeleri ön şart olarak koşulmuştur. Bizim için doğan her yeni gün; halka hizmet için Hakk'ın bize bahşettiği bir lütûftur. Bu hizmet aşkını; birlikte yaşadığımız bütün vatandaşlarımıza ve bilhassa engelli vatandaşlarımıza karşı hissetmekteyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün omuz omuza durarak bütün engelleri aşmamıza vesile olmasını temenni ediyor ve tüm engelli vatandaşlarımızı muhabbetle selâmlıyorum" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber