Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 12 Ekim 2017 - 18:13 Yorum: 0

Bakan Kurtulmuş “Milli Kültürün Gelişmesinde Eğitimin Rolü” konferansına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Küçükçekmece'de düzenlenen "Milli Kültürün Gelişmesinde Eğitimin Rolü" konferansına katıldı.

Bakan Kurtulmuş “Milli Kültürün Gelişmesinde Eğitimin Rolü” konferansına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Küçükçekmece'de düzenlenen "Milli Kültürün Gelişmesinde Eğitimin Rolü" konferansına katıldı.

Küçükçekmece" de bulunan özel bir üniversite tarafından düzenlenen "Milli Kültürün Gelişmesinde Eğitimin Rolü" başlıklı konferansa Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, bir öğrencinin kendinizi hala milli görüşün içerisinde görüyor musunuz şeklindeki sorusuna, "Türkiye'de milli siyaset anlayışı içerisinde milli görüş hareketi çok anlamlı bir yere sahiptir. Türkiye'de iki taraf vardır bir tarafta batıcı batıyla zihni kamaşmış olanlar diğer tarafta milli değerlerine İslami değerlere milletinin değerlerine sahip çıkmak isteyenler. Siyaset alanında da kültür alanında da bu mücadele devam etti. Ben milli taraftayım hayatım boyunca milli tarafta var olmaya gayret ettim. Hayatımın hiçbir döneminde gayri milli en ufak bir kelimelik dahi görüşe sahip olmadım ve bunu da kendim için bir şeref kabul ederim. Türkiye'de hem rahmetli Menderes'in hem rahmetli Özal'ın, hem rahmetli Erbakan'ın, hem rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi gayretleri Türkiye'de milli siyaset alanında ki gelişmelere büyük katkı sağlamıştır. Milli görüş hareketi bir dönem Türkiye'nin siyasetine damgasını vurmuştur. Büyük iddia sahibi olarak ortaya çıkmıştır ve o iddiaların bir kısmı gerçekleşmiştir. Bir kısmı gerçekleşmemiştir. Adına ne dersek diyelim bu siyasi hareket Türkiye'de 80 milyonun tamamının kabul edebileceği olgunlukta ve derinlikte olan bir siyasi fikre sahiptir. Sadece 60'lardan bu yana başlamış iş değildir. Cumhuriyetin kuruluşu öncesinden başlayan bir büyük fikri hareketin siyasette ki yansımasıdır. Bu büyük siyasi hareketin içerisinde olmak bu fikriyatın içerisinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ama bunu sadece küçük bir grubun görüşü olarak değil 80 milyonun ana damarı olarak görüyor. Malcolm X'in sözünü unutmayalım "Nereye atarsanız atın hepiniz aynı istikamete atın ve vuracağınız şey kukla değil kuklacıktır." Biz kuklacıyı da biliyoruz kuklacıkları da biliyoruz. Dolayısıyla biz atacağımız oku kuklalara atıp vakit kaybetmeyiz, bizim asıl vuracağımız şeyin kuklacıların alacağını da bilin" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber