Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:48 Sel suları mahallede paniğe neden oldu00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı
Yerel 08 Ekim 2020 - 17:33 Yorum: 0

Bakan Kurum, Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nin inşaat çalışmalarını inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, "2022 yılının sonu gelmeden camimizi...

Bakan Kurum, Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nin inşaat çalışmalarını inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, "2022 yılının sonu gelmeden camimizi bitireceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Levent'teki inşaat çalışmaları süren Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde incelemelerde bulundu. İnşaat çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Kurum, şantiye alanını da gezdi. Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olan Süleymaniye Camisi'nden esinlenerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camii ibadete açıldığında, Sarıyer Büyükdere'den Yıldız Hamidiye Camisi'ne kadar ana arterdeki tek büyük cami olacak. 20 bin kapasiteli cami; 5 bin 500 metrekare avlusu, kapalı otopark ve sosyal alanlarıyla gece gündüz yaşayan bir ibadet, kültür ve ilim merkezi olmak üzere vatandaşlara hizmet verecek. Cami, 4 bin metrekarelik el sanatları, ebru, hat, tezhip atölyeleri ile çok amaçlı salona ve 900 araçlık kapalı otoparka da sahip olacak. Ayrıca İstanbul için öngörülen olası depremde toplanma alanı olarak da kullanılabilecek.

"2022 yılının sonu gelmeden camimizi bitireceğiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "18 bin 500 metrekarelik bir alanda camimiz yükseliyor. Toplamda 57 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip ve 4 bodrumdan oluşuyor. O bodrumlarımızda 50 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip ve o inşaat alının da yaklaşık yüzde 40'ını tamamlamış bulunuyoruz. Bodrumlarımızda bölgeye hitap edecek kapalı otoparklarımız, tezhip atölyelerimiz, sanat atölyelerimiz bu bölgedeki insanlara hizmet verecek. Toplamda 20 bin cemaat kapasiteli olan cami burada "Selatin Cami" görevini üstlenecek. Depremde de bir toplanma vazifesi üstlenecek camii önemli bir eserimiz olacak. Barbaros Hayrettin Paşa Camimizi 2022 yılının sonu gelmeden camimizi bitireceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber