Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Mart 2017 - 13:03 Yorum: 0

Bakan Müezzinoğlu: "Google, Türkiye potansiyelini geç fark etti"

Google Türkiye'nin düzenlediği "Dijital Atölye" projesinin toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'deki...

Bakan Müezzinoğlu: 'Google, Türkiye potansiyelini geç fark etti'

Google Türkiye'nin düzenlediği "Dijital Atölye" projesinin toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'deki genç nüfusun potansiyelini örnek göstererek Google'ın Türkiye'deki potansiyeli geç fark ettiğini söyledi.

Ülkelerin sosyal ve ekonomik gelişiminde dijitalleşmenin önemli bir rol üstlendiği gerçeğinden yola çıkan Google Türkiye, Türkiye'ye özel içeriklerle geliştirilen "Dijital Atölye" isimli eğitim projesini başlattı. Üniversitelilerden çalışma hayatındaki bireylere, işletmelere kadar toplum tüm kesimlerini kapsayarak değer sağlamayı amaçlayan proje; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB ve İŞKUR işbirliği ile hayata geçti.

"En önemli potansiyel genç nüfus"

Projenin tanıtım toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımı ile Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez'in moderatörlüğünde yapılan konuşmalar bölümde söz alan Bakan Müezzinoğlu istihdam ve Türkiye'deki genç nüfus potansiyeli hakkında açıklama yaptı. Google'ın Türkiye'deki potansiyeli geç fark ettiğini söyleyerek sözlerine başlayan Bakan Müezzinoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Google'ın Türkiye potansiyelini fark etmesinde biraz geç kalmışlığın var olduğunu ifade etmek isterim. Ülkemize ve ülke insanına ne kadar güçlü güvenilirse başarı o kadar hızlı ve çabuk gelir. Bu anlamda Türkiye'nin çok büyük bir potansiyeli var. Bu Google için de farklı alanlar için de geçerli. Bu en önemli potansiyeli her bir yaşta 1 milyon 250 bin gencinin olmasıdır.Bu genç kitlenin potansiyelini Türkiye daha güçlü değerlendirmeli."

"Akıl terini alın terinden daha çok konuşması lazım"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ayrıca Türkiye'deki genç nüfus potansiyelinin doğru bir şekilde yönlendirmeye çalıştıklarını da belirtti. Eğitimli işsiz genç nüfus için farklı vizyonlar üretmeleri gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, "Biz zor bir 2016 yılından sonra daralan istihdam sonucu 2017'de istihdamda seferberlik başlattık. Oldukça başarılı gidiyor. 14 ile 24 yaş grubundaki yaklaşık 16 milyon eğitimli gençteki işsizlik oranının yüzde 24'lerde olması bizim farklı farklı vizyonlar üretmemizi gerektiriyor. Bu üretkenlik sadece alın teri dökerek değil akıl terinin de devreye sokmamız gereken kitle burada. Bunlar eğitim görmüş, dinamizmi var, potansiyeli var. Aklı ve yüreği ile bütünleştirdiğinde farkı üretkenlikleri yapabilecek gençlerimiz var. Bizler genelde alın terini çok konuşan akıl terini çok konuşmayan bir süreci yaşadık son 150 yıldır. Bence Türkiye'nin ve Türk toplumunun akıl terini alın terinden daha çok konuşması lazım" dedi.

Google projeye 10 milyon TL katkı sağlayacak

Google'ın Türkiye'ye özel hayata geçirdiği proje kapsamında 9 ilde gençler, üniversite öğrencileri, girişimciler ve KOBİ'lere yönelik yüz yüze eğitimler gerçekleştirilecek. Google, Dijital Atölye projesinin geliştirilmesine 10 milyon TL'lik bir katkı sağlayacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber