Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 11 Eylül 2016 - 12:18 Yorum: 0

Bakan Özhaseki: "Bu milletin huzuru için gereken her türlü tedbiri almaktan kaçınmayız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 28 belediyeye kayyum atanmasını değerlendirerek, "Bu milletin huzuru için her türlü tedbiri almaktan kaçınmayız"...

Bakan Özhaseki: 'Bu milletin huzuru için gereken her türlü tedbiri almaktan kaçınmayız'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 28 belediyeye kayyum atanmasını değerlendirerek, "Bu milletin huzuru için her türlü tedbiri almaktan kaçınmayız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de arefe günü düzenlenen bayramlaşma töreni için Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü'ne geldi. Bakan Özhaseki,bayramlaşma öncesinde yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz gibi aylardır tartışılan kayyum meselesi var. Hükümet olarak bizim amacımız teröre ilişen belediyelerin bir an önce milletin önünden çekilmesi. Teröre sempati duyan, onların lideri bir şey söyleyince emri yerine getirmeye çalışan devlet kamu görevlilerine el çektiriliyorsa teröre destek veren her kim varsa bunun cezasını çekmeli" dedi.

"Biz özellikle terör örgütüne destek veren, çukurlar kazarak örgütü cesaretlendiren, elindeki imkanları vatandaşa hizmet için kullanmak yerine Kandil'e gönderen belediyelere karşı bu tedbirleri almış bulunuyoruz" diyen Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle terör örgütünün sözcüleri de milli iradeye, halkın iradesine asla mani olunamayacağını buna benzer iddialarla bu tezin yanlış olduğunu söylüyorlar. Önemli olan bu milletin huzuru ve bu milletin geleceğidir. Onun için her türlü tedbiri almaktan kaçınmayız. Belediyelerin görevleri kanunla belirlenmiş. Onlar milletin hizmetinde olan kurumlardır. Milletin ihtiyaçlarını çözecek olan kurumlar. Siz bunu böyle anlamazsanız, bölücülüğün parçası haline gelirseniz, elbette bir gün gelirler ve size hesabını sorarlar. Şimdi de yapılan budur. Bundan sonra inşallah oralarda hizmet eden arkadaşlar meslekleri olmamasına rağmen belediyeciliğin ne olduğunu gösterecekler. İnsanlar farkı görecekler. Oradaki belediyelerin iş yapmak gibi bir niyetleri yok. Gelen parayı abartılı şekilde personele ödüyorlar, hizmet satın alıyoruz diye taşeron işçi alıyorlar. Patnos'ta son giderayak seçimler öncesinde PKK'nın siyasi uzantısı olan vatandaş seçimlere gidiyor diye sendika ile anlaşma yapıyor ve 6 bin 300 TL maaş veriyor. Oralarda 28 bölgede vatandaş hizmetin nasıl olduğunu ve belediyenin gerçek amacını bundan sonra görecek."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber