Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Mayıs 2016 - 20:13 Yorum: 0

Bakan Özhaseki’ye Memleketinde Coşkulu Karşılama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri'de coşkuyla karşılandı.

Bakan Özhaseki’ye Memleketinde Coşkulu Karşılama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri'de coşkuyla karşılandı. Bakan Özhaseki, "Terör örgütlerinin Türkiye'de uygulamak istedikleri bütün planlar geri tepti" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Kayseri'ye geldi. Erkilet Havaalanı'nda Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda hemşehrisinin karşıladığı Özhaseki, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kayseri'de uzun yıllar belediye başkanlığı yaptığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bu görevden dolayı Kayseri'ye ilk gelişim. Allah'tan bu gelişlerimizin hep hayırla dolu dolu olmasını niyaz ediyorum. Ben bu şehrin çocuğuyum. Burada doğup büyüdüm. Çevrem hep burada. Hatıralarım hep burada. Allah bilir ama mezarımızda burada olacak. Böyle olunca bu şehri unutmamız mümkün değil. Bu şehir ile bağlarımızı kesmemiz mümkün değil. Zaten 21 yıl kadar belediye başkanlığı yaptım. Bu zaman içerisinde üzerime düşen ne varsa yaptığımı zannediyorum. Bir insan olarak, bir kul olarak neye gücüm yeterse onu yaptım. Allah hamdolsun geride vicdanımı sızlatacak bir iş bırakmadım" ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin Türkiye'de uygulamak istediği planların hepsinin geri teptiğini kaydeden Özhaseki, "Bir il merkezinde ve 11 tane de ilçede geçtiğimiz aylarda çatışmalar yaşandı. Allah'a hamdolsun ki aylardır yapılan hazırlıklarla terör örgütlerinin düşünüp Türkiye'de uygulamak istedikleri bütün planlar geri tepti. Bu işin altından hükümet olarak devlet olarak kalktık. O bölgelerde uzun boylu bir çatışma kalmadı. Sadece mevzi olarak 1-2 yerde küçük çaplı sıkıntılar devam ediyor. Terör örgütünün beli iyice kırıldı. Ancak bundan sonra ferdi bir takım terör yapmaları da beklenebilir. Bunlara da dikkat etmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Operasyonların bittiği ve devam ettiği ilçelerde mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalıştıklarını belirten Bakan Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haliyle işin güvenlik boyutu terör tarafı başka bakanlıkları ve ilgili birimleri ilgilendirir ama beni de ilgilendiren tarafı orada kırılan, dökülen, mahvolan şehirler ve hayatlar. Bir taraftan çok tarihi bölgeler var. Sur gibi Cizre gibi. Bir taraftan da sonradan oluşmakla birlikte çok canlı ticaretin olduğu, insanların tarımdan geçindiği, nüfusu 80 binlerde 100 binlerde birçok ilçe var. Bunlarda epeyce hasarlı binalar var. Oradaki hasarlı binaların onarılması, yıkılan yerlerin yeniden yapılması, vatandaşa zararlarının tanzim edilmesi, fakir ve fukaranın haklarının iade edilmesi de bizim birinci işimiz. Bu çerçevede ne kadar bir alanda tahribat olduğu, ne kadar bina yıkıldığından dolayı bir tespit konusu olduğu gibi bundan sonra yapılacak olan eylem planlarının da bir bütüncül anlayış içerisinde bütün bakan arkadaşlarımıza düşen ayrı ayrı görevlerle birlikte doğru olanın yapılması esas diye görüyoruz. Bir taraftan teröristlerin cezasını verirken, devlet olarak onlara karşı şiddetli bir şekilde müdahale edilirken, bir taraftan da vatandaşa karşı devletin şefkat kucağının açılması ve sarılması gerekiyor. Bu yaraların sarılması hususunda da üstümüze düşen epeyce iş var. Bunlar ilgili eylem planı ve genel tespitleri bakanlar kurulunda sundum. Bundan sonra o yolu takip edeceğiz diye düşünüyorum. Önümüzde ki günlerde eylem planının parçaları tek tek ortaya çıkar. Benim de gidiş gelişlerim o bölgeye eksik olmaz."

Bakan Özhaseki’ye Memleketinde Coşkulu Karşılama

Bakan Özhaseki’ye Memleketinde Coşkulu Karşılama

Bakan Özhaseki’ye Memleketinde Coşkulu Karşılama

Bakan Özhaseki’ye Memleketinde Coşkulu Karşılama

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber