Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Kasım 2016 - 13:28 Yorum: 0

Bakan Özhaseki’yi ilkokul öğretmeni anlattı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 1963-1968 yıllarında eğitim gördüğü Mustafa Özgür İlkokulu'nda sınıf öğretmenliğini yapan emekli...

Bakan Özhaseki’yi ilkokul öğretmeni anlattı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 1963-1968 yıllarında eğitim gördüğü Mustafa Özgür İlkokulu'nda sınıf öğretmenliğini yapan emekli öğretmen Ali Kaman, Bakan Özhaseki'yi anlattı. Kaman, "Mehmet Özhaseki'ye ilkokul yıllarında "Sokrat" derdim" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 1963-1968 yıllarında Mustafa Özgür İlkokulu'nda sınıf öğretmenliğini yapan emekli öğretmen Ali Kaman, Mehmet Özhaseki'nin ilkokul yıllarını İHA muhabirine anlattı. Bakan Özhaseki'nin ilkokul yıllarında çok başarılı bir öğrenci olduğunu kaydeden Kaman, "1963 yılında Mustafa Özgür İlkokulu'nda göreve başladım. Mehmet bey de o zaman kayıt oldu. O zaman bütün veliler çocuklarını benim sınıfıma kayıt ettirmek istedi. O zaman sınıfta 45 tane öğrencim vardı. Ben 1963 yılında bunları aldım ve 1968 yılında mezun ettim. O zamanlar ben prensip olarak çok başarılı bir öğrenci olsa bile notunu pekiyiye çıkarmazdım. Diplomasını eline verdiğim zaman Mehmet Özhaseki'nin gözleri biraz doldu. Ben de bunu görünce kendisine "İyi nota herhalde üzüldün" dedim. Kalemini aldım ve karnenin üzerine bir "Pek" yazdım ve pekiyi oldu. Bunun üzerine Mehmet Özhaseki çok sevindi. Mehmet bey mezun olduğunda kendisine "Bak oğlum, sen liseye ve üniversiteye gideceksin" dedim" ifadelerini kullandı.

"Mehmet Özhaseki okulda başarılıydı"

İlkokul yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye "Sokrat" diye hitap ettiğini belirten emekli öğretmen Kaman, "Mehmet Özhaseki okulda başarılıydı. Zaten ben o başarılı olduğu için ona o yolu gösterdim. Derslerinde de çok başarılıydı. Ben o zamanlar bütün öğrencilerimi takip ederdim ama onların haberleri olmazdı. Mehmet o zamanlar okulda bir köşeye çekilir hep arkadaşlarını seyrederdi. Oyunların arasına hiç girmezdi. Ben ona zamanlarda "Sokrat" derdim. Annesi Mehmet'e çok düşkündü. Okuması için çok çalıştı" diye konuştu.

Bakan Mehmet Özhaseki'nin sınıf arkadaşı Mehmet Tor da, Özhaseki'nin o zamanlarda da estetiğe çok düşkün olduğunu belirtti. Tor, "Ali Kaman hocamız çok şanslı. Bugün memlekete bir bakan kazandırmış oldu. Bu işlerin temeli o zamanlar atıldı. Bakan bey de, okul döneminde çok disiplinli, çalışkan planlı ve programlıydı. Estetiğe alakası olan bir çocukluğu vardı. O zamanlar da her şeyin dört dörtlük ve zamanında olacak şekilde düşünen bir kişiliği vardı. Bir insan 7'sinde neyse 70'inde de odur" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber