Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 13 Eylül 2016 - 13:53 Yorum: 0

Bakan Özlü: “Düzce 26 merkezden biri olacak”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 26 bölgeden biri olarak seçilen Düzce'ye Bilim ve Teknoloji Merkezi açılacağını söyledi.

Bakan Özlü: “Düzce 26 merkezden biri olacak”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 26 bölgeden biri olarak seçilen Düzce'ye Bilim ve Teknoloji Merkezi açılacağını söyledi.

Düzce'de halkla bayramlaşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce için bir müjdesi olduğunu söyledi. Düzce'nin Türkiye'deki 26 merkezden birine sahip olacağına işaret eden Bakan Özlü, "TÜBİTAK olarak Türkiye'nin her tarafında 26 bölgede bilim ve teknoloji merkezleri kuruyoruz. Batı Karadeniz Bölgesi'nde bilim ve teknoloji merkezini Düzce'ye kuracağız. Düzce'nin bir Bilim ve Teknoloji Merkezi olacak. Bunun için Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, TEKNOPARK, Özel İdare müşterek bir çalışma yürütüp önce bir yer tespiti yapacağız. Bunun masraflarını TÜBİTAK'tan karşılayacağız. Düzce Türkiye'deki 26 merkezden birine sahip olacak. Düzce'ye hayırlı olsun" dedi.

"Terörün kökü kazınacak"

Dün Van'da gerçekleştirilen saldırıyı "hunharca" olarak nitelendiren Bakan Özlü, bu saldırının terörün hangi boyutlarda olduğunu göstermesi bakımından dehşet verici olduğunu ifade etti. Özlü, "65. hükümetin en önem verdiği konu terörün bitirilmesidir. Terörün her türlüsünün kökünü kazıyacağız" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta Düzce'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın firmanın daveti üzerine özel bir ziyaret gerçekleştirdiğini söyleyen Bakan Özlü, 5 saate yakın bir görüşme yapıldığını, firmanın milli piyade tüfeği projesinde görev almasının söz konusu olduğunu belirtti. Özlü, "Savunma Bakanımız, müsteşarımız vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız fabrikayı gezdiler. Kendilerine detaylı bir sunum yapıldı. Düzce ile ilgili bilgiler de arz ettik. Zaten Düzce'ye karşı özel bir sevgileri var. Ne zaman görsek mutlaka Düzce'yi sorar. Söz konusu tesisin savunma sektöründe daha fazla görev alması söz konusu" diye konuştu.

Bakan Özlü, konuşmasının ardından programına devam etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber