Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 19 Ağustos 2016 - 12:33 Yorum: 0

Bakan Özlü: "Obama Nobel Ödülü’nü hak etmedi"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Obama'nın Nobel Ödülü'nü hak etmediğini savunarak, "Batılı müttefiklerimiz Suriye krizi konusunda Sayın...

Bakan Özlü: 'Obama Nobel Ödülü’nü hak etmedi'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Obama'nın Nobel Ödülü'nü hak etmediğini savunarak, "Batılı müttefiklerimiz Suriye krizi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdikleri hassasiyetleri gösterselerdi bugün bu noktaya gelmezdik" dedi.

Bakan Özlü bir dizi ziyarette bulunmak için Edirne'ye geldi. İlk olarak Edirne Valiliğini ziyaret eden Bakan Özlü, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Özlü, insanlığı utandıran 5 yaşındaki Halepli Umran adlı çocuğun fotoğrafı hakkında, "Suriye'deki siyasal krizi çözme konusunda maalesef Batı ve Birleşik Amerikan Devletleri, iyi bir sınav vermedi. Hatırlayacaksınız Obama seçildiği ilk dönemde kendisine bir ödül verildi. Nobel Barış Ödülü verildi. Seçildiğinin il dönemiydi. Kasımda tekrar seçim var. Obama'ya verilen ödül ve dünyanın bugün geldiği noktaya bakarsak Sayın Obama bu ödülü hak ediyor mu, hak etmiyor mu? Bunu sorgulamamız gerekiyor. Ben hak etmediği kanaatindeyim. Dolayısıyla Batılı müttefiklerimiz Suriye krizi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdikleri hassasiyetleri gösterselerdi bugün bu noktaya gelmezdik. Maalesef müttefiklerimiz, Batılı dostlarımız Suriye'deki siyasal kriz noktasında Türkiye'nin tezlerini ve Cumhurbaşkanımızın önerilerini, tekliflerini doğrusu çok önemsemediler, ciddiye almadılar. Bugün bahsettiğiniz manzaralar ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber