Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ağustos 2016 - 16:48 Yorum: 0

Bakan Özlü, sanayicilere Ergene örneğini verdi

Edirne'de temaslarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Lalezar Tesisleri'nde sanayici ve iş adamlarıyla öğlen yemeğinde bir araya...

Bakan Özlü, sanayicilere Ergene örneğini verdi

Edirne'de temaslarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Lalezar Tesisleri'nde sanayici ve iş adamlarıyla öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğin ardından açılış konuşması yapan Bakan Özlü, yeşil üretimin, her yerde çok önemli olduğunu belirterek, "Sanayiciler olarak, Ergene Havzası ile ilgili sıkıntıları en iyi sizler biliyorsunuz. Geçmişte atılan yanlış adımlar, zaman içinde birikerek, büyük bir problemlere dönüştü" dedi.

Edirne'nin tarihi ile ön plana çıktığını belirten Bakan Özlü, Osmanlı'ya başkentlik yaptığını söyledi. Edirne'nin potansiyeline inandıklarını kaydeden Bakan Özlü, "Potansiyel derken sadece sanayi sektörünü kastetmiyorum. Edirne'nin turizmde ve tarımda da çok daha başarılı bir performans gösterebileceğini düşünüyoruz. Sadece Kırkpınar'ı daha iyi değerlendirsek bile, bu şehre çok ciddi ekonomik katkılar sağlayabiliriz. Biliyorsunuz, Marmara'nın doğusu, Türkiye'nin hem üretim hem de tüketim merkezidir. Trakya'nın batısını da, doğusundaki bu üretim ve tüketim imkanlarından en iyi şekilde yararlanacak şekilde organize etmemiz gerekiyor. Edirne'de ve Trakya'nın tamamında, çok daha fazla sanayi yatırımının yapılabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda, sizlere her türlü desteği vermeye de hazırız. Ancak iki hususa dikkat çekmek istiyorum. Birincisi, Edirne'de ve Trakya'da yapılacak yatırımların yüksek katma değerli, teknoloji yoğun, nitelikli yatırımlar olmasını istiyoruz. İkincisi, bu bölgede yapılacak yatırımlarda çevre hassasiyetini en üst düzeyde tutmak gerektiğini düşünüyoruz. Yeşil üretim, her yerde çok önemlidir. Ancak Trakya gibi önemli bir tarım havzasında, bu hususa çok daha büyük bir dikkat göstermemiz gerekiyor. Sanayiciler olarak, Ergene Havzası ile ilgili sıkıntıları en iyi sizler biliyorsunuz. Geçmişte atılan yanlış adımlar, zaman içinde birikerek, büyük bir problemlere dönüştü. Bu problem, sadece tarımı değil, sanayiyi de olumsuz etkiledi. Çevre dostu üretim yapmayı, bir yük olarak, bir maliyet olarak görmeyelim. Tam aksine, yeşil üretim, bugün küresel rekabet gücü kazanmada, en az teknoloji kadar önemli bir husustur. Yarın, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu da bu bölgeye gelecek. Tekirdağ'da, Bakanımız ve sanayicilerimizle birlikte, Ergene Havzası'yla ilgili son gelişmeleri değerlendireceğiz" dedi.

"15 Temmuz'da FETÖ ile ülkemize saldıranlar, masaya PKK kartını sürdüler"

Öte yandan, Van'da, Elazığ'da ve Bitlis'te gerçekleşen terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet dilediğini belirten Bakan Özlü, "Öyle anlaşılıyor ki, 15 Temmuz'da FETÖ ile ülkemize saldıranlar, sonrasında da masaya PKK kartını sürdüler. Herkesin şunu bilmesi gerekiyor: Türkiye, bu tür terör hadiseleriyle, hizaya çekilecek bir ülke değildir. Bu toplum, özellikle 15 Temmuz'dan itibaren, var olan birlik ve beraberliğini daha da artırmıştır. Her türlü kötülük, her türlü terör ve şiddet, bu birlik ve beraberliğin karşısında yenilmeye ve ezilmeye mahkumdur. Toplumsal kaos ortamı oluşturmaya çalışan, Türkiye'yi zayıf düşürmeyi ve yolundan döndürmeyi hedefleyen terör örgütlerine asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi büyütmeye ve güçlendirmeye hep birlikte devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Özlü, yaptığı konuşmasının ardından sanayici ve iş adamlarının sorunlarını dinleyerek, sorularını yanıtladı.

Bakan Özlü, Edirne'deki programının ardından Kırklareli'ne hareket etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber