Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 18 Mayıs 2017 - 13:50 Yorum: 0

Bakan Özlü: “Sanayicimizin gaza basacağını düşünüyoruz”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'nin yasalaşarak meclisten geçmesi halinde Türkiye'nin sanayisinde ciddi bir sıçrama yaşanacağını...

Bakan Özlü: “Sanayicimizin gaza basacağını düşünüyoruz”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'nin yasalaşarak meclisten geçmesi halinde Türkiye'nin sanayisinde ciddi bir sıçrama yaşanacağını belirterek, "Sanayicimizin gaza basacağını düşünüyoruz" dedi.

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) 56. Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. TSE konferans salonunda düzenlenen toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz da katıldı.

Özlü, 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilen halk oylamasının cumhuriyet tarihinde gerçekleştirilen en büyük inovasyonlardan biri olduğunu kaydederek, "Türkiye'de yönetim sistemi değişti. Yeni bir yönetim sistemi ile birlikte yeni bir atılım dönemi başlıyor. Yeni dönemin ana unsurlarını demokrasi, değişim ve reformlar oluşturacak" şeklinde konuştu.

Uygulamaya giren Patent Kanunu ve Sinai Mülkiyet Hakları Kanunu'na değinen Özlü, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) standartlarında bir Patent Kanunu olduğunu dile getirdi. Söz konusu kanunlar ile patent alma, coğrafi işaret alma gibi süreçlerin kısaldığına dikkat çekti.

"Türkiye'nin sınırlı olan kaynaklarını bir araya getirip, güç birliği yapacağız"

Bakan Özlü, Türkiye'de Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji üretimini arttırmak, geliştirmek için bir kanun tasarısı hazırladıklarını ifade ederek, "Bunu da TBMM'ye sevk ettik. Komisyondan geçti. Genel Kurul aşamasında, bunu da en kısa sürede yasalaştıracağız. Bununla ilgili Türkiye'nin teknoloji üreten bir ülke olması yolunda önemli bir mesafe alacağız. Süreçleri kısaltıyoruz. Karar mekanizmalarını sadeleştiriyoruz ve Türkiye'nin güçlerini birleştiriyoruz. Türkiye'nin hem bütçesel anlamda hem de insan kaynağı yönünden sınırlı olan kaynaklarını bir araya getirip, güç birliği yapacağız ve belirli alanlarda Türkiye'nin potansiyelini ortaya koymaya çalışacağız" dedi.

Üretim Reform Paketi

Meclis gündemine gönderilen Üretim Reform Paketi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özlü, şunları söyledi:

"Bu da sanayici ve üreticilerimizi doğrudan ilgilendiriyor. Bu paketle sanayicimizin ve üreticimizin karşılaştığı sorunları çözmek, onların önünü açmak, onlara daha geniş bir sahada çalışma imkanı getirmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken tepeden hiçbir zaman kendi düşüncelerimizi empoze etmeye çalışmadık. Sanayicilerimizle görüştük, onları dinledik, onlardan bizlere gelen talepleri topladık. Paket en son halini aldığında sanayicilerimiz çağırdık ve onlarla istişare ettik."

Özlü, Üretim Reform Paketi'nin yasalaşarak meclisten geçmesi halinde Türkiye'nin sanayisinde ciddi bir sıçrama yaşanacağını belirterek, "Sanayicimizin gaza basacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

4. Sanayi Devrimi ile üretim sürecinin geliştiğini ve dijitalleşmenin ön plana çıktığını belirten Özlü, standardizasyon süreçlerinin de benzer şekilde yenilik ve değişim içine girdiğini kaydetti.

"TSE'nin hem yapısal hem de yürüttüğü hizmetler anlamında bir dönüşüme ihtiyacı var"

Üreticilerin söz konusu süreçte TSE ile daha fazla iş birliği yapmaları gerektiğine vurgu yapan Özlü, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"TSE, sanayicimizin refakatçisidir. Bugüne kadar olduğu gibi dijital dönüşüm sürecinde de sanayicimize yardımcı olmak için tüm tecrübemizi kullanacağız. TSE'nin hem yapısal hem de yürüttüğü hizmetler anlamında bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hem TSE'nin ilgi alanına giren konularda hem de Bakanlığımızın piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri ile ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmayı inşallah yasa tasarısı haline getirip önümüzdeki Ekim ayı içinde TBMM'ye göndereceğiz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber