Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 17 Nisan 2018 - 14:58 Yorum: 0

Bakan Özlü: “Yakında Türkiye’nin dijital dönüşüm yol haritasını açıklayacağız”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Yakında Türkiye'nin dijital dönüşüm yol haritasını açıklayacağız. Son noktaya geldik; son rütuşları...

Bakan Özlü: “Yakında Türkiye’nin dijital dönüşüm yol haritasını açıklayacağız”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Yakında Türkiye'nin dijital dönüşüm yol haritasını açıklayacağız. Son noktaya geldik; son rütuşları yapıyoruz" dedi.

Dünya Akıllı Şehirler Kongresi'nin ardından fuar alanında bulunan stantları gezen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yaklaşık bir buçuk yıldır çalıştıklarını ve Türkiye'nin dijital dönüşüm yol haritasını bu ay içerisinde açıklayacaklarını belirten Bakan Faruk Özlü, "Yakında Türkiye'nin dijital dönüşüm yol haritasını açıklayacağız. Son noktaya geldik; son rütuşları yapıyoruz. 6 bileşenden oluşuyor. İçerisinde akıllı şehirler var, Türkiye'nin yapacağı yatırımlar var. Güzel bir program hazırladık. Yaklaşık bir buçuk yıldır çalışıyoruz. Bunu bu ay içerisinde sizlerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Faruk Özlü, otonom elektrikli minibüsle tur attı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İspanya'nın eski Başbakanı José Luis Rodrguez Zapatero ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından geliştirilen ve nostaljik tramvay konseptiyle tasarlanan otonom elektrikli minibüs ile tur attı. 14 kişi kapasiteli olan minibüs ile tur atmadan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, "Biz Bakanlık olarak bir otomobil çalışması yapıyoruz. Türkiye'nin otomobili elektrikli olacak. Daha önce İETT elektrikli bir nostaljik aracı geliştirdiği için kendilerini tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Özlü: “Yakında Türkiye’nin dijital dönüşüm yol haritasını açıklayacağız”

Bakan Özlü: “Yakında Türkiye’nin dijital dönüşüm yol haritasını açıklayacağız”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber