Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 16 Nisan 2018 - 15:43 Yorum: 0

Bakan Özlü’den 2018 yılı Şubat ayı sanayi üretim endeksi değerlendirmesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "2018 yılı Şubat ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi bir önceki yılın aynı...

Bakan Özlü’den 2018 yılı Şubat ayı sanayi üretim endeksi değerlendirmesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "2018 yılı Şubat ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 artmıştır. Arındırılmamış endekste de yıllık bazda yüzde 9,9 artış gözlenirken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre ise, yüzde 0,2 azalmıştır" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, 2018 yılı Şubat ayı sanayi üretim endeksi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz yıl Türkiye G-20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olurken, OECD ülkeleri arasında ise en hızlı büyüyen ikinci ülke olduğunu vurgulayan Bakan Özlü, "Açıklanan sanayi üretimi rakamları, Türkiye'nin bu büyüme ivmesini 2018 yılına da taşıdığını göstermektedir. Büyümenin öncülüğünü yine sanayi sektörü yapmaktadır. İhracat pazarlarımızın toparlanması Türkiye sanayisinin de sahip olduğu potansiyelin açığa çıkmasına yardımcı olmaktadır. Türkiye geçtiğimiz ay tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı. Mart ayı en fazla ihracatın gerçekleştiği ay oldu. Sanayi ürünlerinin ihracat içindeki payı düşünüldüğünde sanayi üretiminin önemi ve gücü bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Türkiye sanayisinde yapısal dönüşümü gerçekleştirmek, üretimi ve katma değeri artırmak amacıyla verdiğimiz teşvikler, yatırım ortamını iyileştirmek için attığımız adımlar ve sanayicimizin finansmana erişimini artırmak üzere başlattığımız uygulamalar 2018 yılında da sanayimizin hız kesmeden yoluna devam edeceğini göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Bakan Özlü, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"2018 yılı, yatırımların artacağı ve büyümeye daha fazla katkı vereceği bir yıl olacaktır. Nitekim yatırım malları üretimindeki artış da bu durumu teyit etmektedir. Ayrıca iç tüketim de artan güven neticesinde yüksek seyretmekte ve sanayi büyümesinin güçlü seyrini desteklemektedir. Sevindirici bir gelişme de ülkemizin artık daha yüksek teknolojili ürünler üretme eğiliminde olmasıdır. Açıklanan Şubat ayı rakamlarında en yüksek üretim artışını yüksek teknolojili ürünler gerçekleştirmiştir. Gelinen noktada Türkiye çevre ülkelerdeki tüm siyasi gelişmelere rağmen emin adımlarla yoluna devam etmekte, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olmaktadır. Siyasi olarak ülke içinde kargaşa çıkarmaya çalışanlara gerekli cevap halkımız tarafından verilmiştir. Artık üretime ve ürünlerimizde katma değer artışına odaklandığımız dönemde finansal saldırılarla sanayimize zarar vermek kimsenin becerebileceği bir iş değildir. Çok daha zor badirelerden Türkiye hep güçlenerek çıkmıştır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber